Martyna (19) debuterte for RBK - dette sier treneren

Paul Helge Sagøy i trenerteamet til RBK er full av lovord om oppdalsjenta Martyna Sobczyk (19) etter debuten for toppserielaget lørdag.

Martyna Sobczyk i aksjon mot Tiller for RBK J19 i fjor høst.  Foto: Marius L. Larsen, Tiller Fotball

Sport

Martyna Sobczyk begynte å hospitere med A-laget til RBK Kvinner for en måneds tid siden, og lørdag kom endelig debuten i lagets første treningskamp for sesongen mot KIL/Hemne på Koteng Arena.

RBK vant kampen komfortabelt 4-1, og Sobczyk kom på banen i det 75. spilleminutt.

– Det var veldig artig. Og nytt. Det var mye høyere tempo, så det er mye mer å henge med på, sier Martyna til OPP om debuten, og legger til:

– Sportslig kunne det jo gått mye bedre, og jeg kunne bidratt med mer, men mesteparten av spillet skjedde på motsatt side av banen. Men gjort er gjort, tenker jeg, smiler debutanten.

Assistenttrener Paul Helge Sagøy har samme inntrykk, men er fornøyd med det han så av oppdalingen i debuten.

– Martyna kom inn i 75. spilleminutt og spilte venstre kant. Hun gjorde lite feil, men ble ikke så mye involvert, sier han til OPP.

Vil til utlandet på sikt

Siden overgangen fra Oppdal i 2019, da hun spilte både på J17 og damelaget i hjembygda, har Sobczyk spilt med U20-laget til RBK-kvinner. 19-åringen skal bruke året på å lære, men har høye ambisjoner på sikt.

– Akkurat nå er det vanskelig å vite hva som skjer med fotballen, så jeg skal ta det litt uke for uke, sier hun, og legger til:

– Etter hvert er jo målet å få signert en kontrakt med A-laget til RBK, og kanskje spille et sted i utlandet uten at jeg har noen klar formening om hvor jeg ønsker å spille, forteller Sobczyk.

Rask og sterk

Etter å ha hospitert i en drøy måned med A-laget har trenerteamet sett mye bra av oppdalingen på trening. Sagøy opplyser til OPP at Sobczyk har mange gode ferdigheter.

– Martyna er en rask og sterk spiller, og hun er god når hun får utfordret én mot én. Hun har også en veldig bra fot, forteller assistenttreneren til OPP om den venstrebeinte oppdalsjenta.

Til sommeren er også oppdalingen Håkon Røsten klar for RBK. Han meldte overgang i fjor høst, men spiller vårsesongen for Oppdal.