Gikk 4000 flere trimturer i koronaåret

På ett år er det registrert 4000 flere besøk ved idrettslagets 19 trimkasser.

Statistikk viser at de nitten trimkassene som står rundt omkring i Rennebu har hatt 26587 besøk i sesongen 2020/21. Rennebu idrettslag 

Sport

Sesongen 2020/21 er det registrert totalt 26.587 besøk ved de 19 trimkassene som Rennebu idrettslag har satt opp rundt om i kommunen.

– Et imponerende høyt antall, sier Arild Bruheim, leder i Trim- og sykkelgruppa i idrettslaget.

Leder i Trim- og sykkelgruppa i Rennebu idrettslag, Arild Bruheim, kan fornøyd konstatere at sambygdingene er glade i å ut på tur.  Foto: Jan Inge Flå

Trimpostsesongen i Rennebu varer fra påske til påske, og dermed er trimåret identisk med det første året med koronapandemi i Norge.

–Spesielt i koronatiden er den psykiske helsegevinsten med å komme seg ut vel så viktig som trimaspektet. Kombinasjonen er jo bare flott, sier Bruheim.

Den aller mest besøkte trimposten er Røåsen på Berkåk øst, med nesten 4500 registrerte besøkende. Hemmeligheten er blant annet lett tilgjengelighet, uansett årstid.

- Til Røåsen kan man gå på bena året rundt, bekrefter Bruheim.

Også trimkassen ved Mjuken på vestsida har hatt drøyt fire tusen besøkende siste sesong, mens det ved Buvatnet er registrert 3765 navnetrekk i trimboka.

Forrige sesong ble det registrert 22.184 besøk ved trimpostene i kommunen. Økningen denne sesongen er altså på hele 4.403 besøk.

Et annet populært tilbud i regi av idrettslaget, er vinterens Trimpoeng. Her har Trim- og sykkelgruppa funnet frem 24 fine turmål som man kan laste ned i appen trimpoeng.no

Per i dag har 238 deltagere registrert 5688 turer siden årsskiftet i denne trimkonkurransen. Her har de kunnet velge blant 24 turmål, alt fra relativt lett tilgjengelige Aunrøa som også med 1483 registreringer er mest besøkt, til mer krevende Svarthetta, Rennebus høyeste fjell, som har hatt 38 trimpoengbesøk.