Sølvgutten fra OVS: – Veldig gøy!

19-åringen har gått fire år på alpinlinja i Oppdal og kjørte inn til NM-sølv bak den 14 år eldre suverene gullvinneren.

Alexander Steen Olsen på vei ned Hovden under fredagens NM-renn.  Foto: Morgan Frelsøy

Sport

Kjelsåsgutten har gått fire år på skole i Oppdal, og trent i Hovden i like mange år. Han var på 2. plass etter 1. omgang og beholdt plasseringen etter finaleomgangen.

Sølvet smaker godt for en 19-åring som hadde medaljehåp før NM, røpet han i et intervju med OPP onsdag.

– Veldig gøy! Leif Kristian kjørte utrolig godt i dag, derfor er jeg veldig fornøyd med 2. plass.

Vinneren er 14 år eldre enn den unge oslogutten.

– Det er bare å fortsette å jobbe, kanskje jeg slår ham neste år, sier Steen Olsen som har kjørt godt i Europacupen i vinter og fått flere verdenscuprenn som belønning.

Lørdag er målet å ta en ny medalje.

Med lokal kunst fra Inger Kristin Gorseth som premie kunne de tre medaljevinnerne feires i morgentimene fredag. Fra venstre; Alexander Steen Olsen, Leif Kristian Nestvold-Haugen og Patrick Haugen Veisten.  Foto: Morgan Frelsøy

– Jeg har litt større ambisjoner i slalåm egentlig, det er full gass!

Steen Olsen lå 0,50 sekunder bak Nestvold-Haugen, men endte opp 1,7 sekunder bak etter finaleomgangen.

Oppdalingen Fredrik Møller imponerte også, juniornorgesmesteren fra tidligere i vinter lå på 7. plass etter 1. omgang og tok en råsterk 8. plass i dagens NM der en rekke OVS-alpinister krydret resultatlista.

NM i alpint er amputert, og det er kun slalåm og storslalåm som står på programmet. På startstreken mangler en rekke toppkjørere som forsvant med skade denne sesongen. Lucas Braathen, Alex McGrath, Aleksander Aamodt Kilde og Rasmus Windingstad er alle ute, mens Henrik Kristoffersen også mangler av toppkjørerne i Oppdal.