Da Timon kjørte ut, kunne trebarnspappaen glede 5-åringen hjemme

Hjemmefavoritten Timon Haugan misset. Da var veien åpen for landslagskollega Leif Kristian Nestvold-Haugen, trebarnsfaren sikret kongepokalen i Oppdal.

Leif Kristian Nestvold Haugen vant NM i storslalåm fredag morgen.  Foto: Morgan Frelsøy

Sport

Timon Haugan kjørte ut i bunn av henget i bakken han har kjørt i siden han var liten. Dermed må oppdalingen sette sin lit til slalåmrennet lørdag hvis det skal bli NM-medalje på hjemmebane.

Timons exit gjorde at førstepuljekjører i verdenscupen, Leif Kristian Nestvold-Haugen (33), var uten konkurranse i kampen om kongepokalen i alpin-NM fredag morgen, ettersom Henrik Kristoffersen ikke deltar i NM denne gangen.

Noen seierssikker verdenscupkjører var det likevel ikke som var raskest ned Hovden.

– Det er ikke bare å stille opp og vinne, det er mange sultne unge ulver som vil ta skalpen på oss voksne. Men dette var bare moro, sier Nestvold-Haugen.

Trebarnsfaren bor i Oslo, og kom rett fra familieliv med kone og barn til Oppdal – og skal rett ned igjen.

– Jeg har en gutt på fem år, som syntes det er lenge siden jeg vant skirenn. I dag kan jeg glede ham og ringe å si at pappa ble norgesmester.

Med i bilen på vei tilbake til Oslo skulle det ligget en kongepokal. Men den kom aldri fram til Oppdal.

– Jeg kjenner litt på nervene når det kjøres om en kongepokal. Det er alltid gjevt, og det er moro å få med seg den.

Gullvinneren på vei ned Hovden fredag morgen.  Foto: Morgan Frelsøy

Rett hjem i barnehagen

33-åringen blir ikke lenge i Oppdal, familielivet krever sitt. Med rennstart allerede klokka sju fredag, skal han rett sørover etter en dusj.

– Kanskje jeg rekker å hente ungene i barnehagen, det blir med dette for meg i Oppdal denne gangen, sier Nestvold-Haugen som dropper slalåmrennet torsdag.

Kombinasjonen verdenscup og familieliv er krevende:

- Du får et annet perspektiv. Det er slitsomt, men veldig givende og bare positivt for min karriere. Men det er selvsagt veldig viktig med ei kone som lar meg holde på med dette.

Nestvold-Haugen fyller 34 i høst.

– Jeg tar en sesong av gangen, det blir familieråd så får vi se. Jeg har fortsatt litt sult i meg, og det er jo OL-sesong. Du skal ikke se bort fra at du kan se meg på start igjen!

OVS-eleven Alexander Steen Olsen tok til slutt sølvet i rennet, og ble slått med 1,7 sekunder av suverene Nestvold-Haugen.

Norgesmesteren hadde nest beste tid i annen omgang. Han var da kun slått av Oscar Zimmer fra Ingierkollen og Rustad. Zimmer ble nummer fire til slutt etter å ha ligget på 20. plass etter én omgang.

Nero-alpinisten Patrick Haugen Veisten tok bronsemedaljen. Den var det riktignok landslagsløper Fabian Wilkens Solheim som hadde taket på bronsen etter første omgang, men tredjeplassen røk da han kjørte ut i annen omgang.