Theas første NM-gull: – Dette var superdeilig!

Thea Louise Stjernesund (24) suste inn til NM-gull i Oppdal torsdag morgen. Den tidligere OVS-eleven tok sitt første senior-NM noensinne på sin gamle hjemmebane.

Førsteomgangen startet så tidlig som klokka 7 for å sikre best mulige forhold. Thea Louise Stjernesund beholdt ledelsen fra førsteomgangen og ut andreomgangen.   Foto: Morgan Frelsøy

Oppdalsjenta, Guro Hestad Vognild har lenge slitt med en skade. Men stilte til start i dag, og lå på en 22. plass etter førsteomgangen. Hun kom imidlertid ikke i mål i andre omgang.   Foto: Morgan Frelsøy

Sport

- Dette var superdeilig, endelig gull! Jeg har kjørt så mange NM og alltid blitt nummer to og tre i storslalåm. Endelig ble det gull, og det er ikke noe bedre sted å gjøre det på enn her. Jeg elsker Hovden i Oppdal!

Stjernesund kjenner bakken godt etter at det var treningsarenaen i alle årene på alpinlinja på Oppdal videregående skole.

Men hun var spent på forhånd, for hun hadde ikke kjørt i bakken siden 2016 da NM ble arrangert i Oppdal sist.

– Jeg har ikke vært her siden forrige NM, og var spent på om jeg kjente igjen bakken. Men det var veldig gøy, som å kjøre på hjemmebane.

Thea Louise Stjernesund vant torsdagens storslalåmrenn foran Marte Monsen. Seiersmarginen ble 0,59 sekunder. Stjernesund ledet med åtte hundredeler på Monsen etter første omgang.

Duoen var i en klasse for seg. Det skilte hele 2,27 sekunder til Andrine Mårstøl på bronseplass.

Oppdalsjenta Guro Hestad Vognild var nummer 22 etter første omgang, men kjørte ut i finaleomgangen. Pia Møller fra Oppdal ble nummer 25.

NM-gullet er Stjernesunds første i karrieren. Tidligere i vinter var den 24 år gamle Hakadal-utøveren med å ta VM-gull for Norge blandet lagkonkurranse i parallellslalåm.

Monsen ble norgesmester i storslalåm i 2019.

Norges Skiforbund hadde i utgangspunktet planlagt å kjøre fulle klasser i NM, men det forutsatte lettelser i nasjonale tiltak og restriksjoner. Det skjedde ikke, og dermed kan kun de 50 best rangerte av de påmeldte i hver disiplin stille på startstreken.

Mesterskapet runder av den norske alpinsesongen. Verdenscupen ble avsluttet for snaut fire uker siden.

Slik er resten av NM-programmet på Oppdal:

* Fredag: Storslalåm menn

* Lørdag: Slalåm menn

* Søndag: Slalåm kvinner