Tung VM-kveld, må ha én seier

Norge må vinne en kamp til for å sikre OL-plass etter to tap i curling-VM onsdag.

Steffen Walstad setter en stein i kampen mot USA mens Markus Høiberg og Magnus Vågberg følger med på om de må koste.  Foto: Jeffrey Au

Sport

Norge sto med sju seire før møtet med USA og Italia onsdag. Steffen Walstad og laget hans visste at med én seier til ville en plass blant de seks beste og dermed OL-billetten være sikret.

Slik gikk det ikke - Norge hadde en dårlig dag på VM-isen.

Først ble det et knepent 5-6 tap mot USA i en kamp som ble avgjort i ekstraomgang der Norge presset USA som hadde sistestein. Norge lå godt an, men den amerikanske skipen beholdt roen og dro inn bestestein og seier.

I den siste kampen i natt ble det stortap 3-10 mot Italia etter at den italienske skipen Joel Retornaz satte en mesterlig siste stein i den femte omgangen. Han slo ut den norske bestesteinen, og sikret med det Italia hele fem poeng.

Det ble dermed nærmest en umulig oppgave for Norge å hente seg inn i kampen igjen. I den sjette omgangen fikk Walstads lag ett poeng, men da Italia tok poeng i de to neste omgangene, kastet Norge inn håndkleet i den niende omgangen og erkjente stortapet.

Dermed har Sverige overtatt teten i VM med ni seire, og er klar for sluttspill. Skottland og Russland har åtte, mens Norge, Canada og USA har sju seire. Seks lag har skilt seg ut, men både Sveits og Italia kan kapre en av de seks plassene.

Norge møter Russland i ettermiddag norsk tid og Canada i natt, og Skottland fredag kveld. Norge med tre oppdalinger på laget trenger én seier til for å bli blant de seks beste i grunnspillet og sikre seg både OL-billett og sluttspillplass i VM.