Røk for tysk bombe

Tyskerne hadde tapt alt, Norge sto med fem strake seire. Da glapp det for seiersvante nordmenn.

BKT Tires & OK Tire World Men's Curling Championship 2021 - Session 5  Foto: Jeffrey Au

Sport

Etter fem strake seire skulle Steffen Walstad og resten av det norske laget i curling-VM ta sin sjette. Fem strake tap var fasiten for tyskerne foran mandagens møte med ubeseirede Norge.

Kampen i Calgary var lenge jevn. I fjerde omgang tok det norske laget ett poeng til tross for at Tyskland hadde siste stein og gikk opp i 2-1-ledelse. Det lille forspranget varte imidlertid ikke lenge.

Den påfølgende omgangen endte med hele tre tyske poeng, og plutselig var situasjonen snudd kraftig på hodet.

Nå var Norge på etterskudd. Det hjalp lite at Walstad og lagkameratene tok ett poeng i omgang seks, for den sjuende endte med to nye tyske poeng. Dermed var stillingen 6-4.

Ett norsk poeng i åttende omgang var heller ikke nok til å skape spenning, for den niende endte med blåkopi av den sjuende og 2-0 i tysk favør.

Norge har fortsatt gode muligheter for sluttspill og OL-billett som går til de seks beste, ingen andre lag har foreløpig kun ett tap som Norge. I kveld møter Norge Japan før Sveits er motstander senere på kvelden norsk tid.

Dermed fikk de to norske poengene i siste omgang kun akademisk interesse.

Norges lag består foruten skip Steffen Walstad av Torger Nergård, Markus Høiberg og Magnus Vågberg. Eirik Mjøen er reserve.