Slo svenskene etter mirakelcomeback

Norge er eneste ubeseirede lag i curling-VM etter en thrilleravslutning der de senket Sverige.

Steffen Walstad tok hjem seieren i siste omgang i kampen mot Sverige.  Foto: Jeffrey Au, WCF

Sport

Norge, med tre oppdalinger på laget, tok på usannsynlig vis sin femte strake seier i starten av curling-VM i Canada.

Seiersrekken så ut til å få en brå slutt for Steffen Walstads lag da meritterte Niklas Edin (fire VM-gull, sju EM-gull) og hans lagkamerater tok tre poeng i 8. omgang og ledelsen 8-6.

Men der Steffen Walstad og laget misset litt i den 8. omgang, slo de til gjengjeld tilbake i den siste etter å ha blanket den 9. omgangen.

Norge lot svenskene få ligge med de to bestesteinene lenge, mens Walstad begynte å legge opp seierstrategien for å ta tre poeng. Etter en lang taktikkprat før Steffens nest siste stein, tok den norske skipen ut to svenske steiner.

Se avgjørelsen falle med de fire siste steinene i kampen som ble direktesendt på World Curling Channel i natt.


" width="780" height="439" scrolling="auto" frameborder="0">

I sin siste stein måtte en presset svensk skip ta ut to norske steiner. Han misset, sendte ut sin egen stein og boet lå åpent for Walstad som bare kunne legge inn en norsk stein i boet for tre norske poeng og seier.

–Det var en rotete kamp og begge lag misset mange muligheter. Svenskene gjorde en del feil de sjelden gjør. Det er deilig å ta hjem seieren, sier Walstad til mesterskapets eget nettsted.

Dermed er det norske laget alene som ubeseiret lag i VM etter at Sveits tapte for USA i natt.

Svenskene på sin side har to tap og Niklas Edin kjenner på presset om å kapre en av de seks ledige OL-billettene.

Norges lag består av skip Steffen Walstad, Torger Nergård, Markus Høiberg og Magnus Vågberg, mens oppdalingen Eirik Mjøen foreløpig ikke har vært i aksjon som femtemann. Neste motstander er Tyskland som Norge møter mandag.

Norge fikk en perfekt start på VM med 7-6 over Danmark og 7-4 over Nederland fredag, 9-2 over Sør-Korea og 9-5 over Kina lørdag.

De seks beste i grunnspillet tar seg til sluttspill, og de samme lagene kvitterer også ut billett til OL i Beijing neste år. Om Norge ikke greier det, kommer en ny sjanse i OL-kvalifisering senere i år.

(©NTB)