Slåss om seks OL-billetter, fikk pangstart i VM

Norge med tre oppdalinger på laget har ikke spilt internasjonalt på ett år. Likevel fikk de en pangstart på VM i curling.

Steffen Walstad er skip på det norske laget og setter her en stein i kampen mot Danmark fredag kveld.  Foto: Jeffrey Au,WCF

Sport

Tre oppdalinger spiller på det nye norske laget, sammensatt av de to beste lagene i Norge. Steffen Walstad, Markus Snøve Høiberg og Eirik Mjøen har med seg erfarne Torger Nergård og Magnus Trulsen Vågberg i Calgary der mesterskapet arrangeres uten tilskuere og med strenge smittevernregler.Norges oppladning har vært alt annet enn optimal. Nedstengningen hjemme i Norge gjorde at Walstad og co. ikke fikk trent de siste ukene før avreise til VM.

Etter flere dager i isolasjon på hotellrommet etter ankomst Canada, fikk det norske laget teste isen først i uka før det braket løs fredag ettermiddag.

I potten i VM ligger seks OL-billetter til Beijing 2022. Norge kommer til mesterskapet uten å ha spilt en internasjonal kamp på over ett år.

Derfor var det noen norske nerver før åpningskampen mot Danmark. Norge hadde seieren i lomma, men en liten bom fra Walstad i 9. omgang lot danskene komme inn i kampen igjen, og det måtte ekstraomgang til. Den sikret skip Walstad og Norge vant åpningskampen med 7-6.

Norge møtte Nederland i natt, og denne gangen avgjorde de i åttende omgang med å ta tre poeng. Det ga seier 7-4 til slutt og VM-start med to strake seire.

Det kan bli en drømmestart for Norge som har lette motstandere i sine fire første kamper. I kveld møter Norge Sør-Korea før Kina er motstander i natt. Begge lagene har startet med to tap.

Som vanlig i VM er Canada favoritter, de slo et annet favorittlag, Skottland, i åpningskampen. Sverige gikk på et overraskende tap mot Sveits i sin første kamp. Norge møter Sverige søndag.

Uten tilskuere er det en helt annen atmosfære i curlinghallen i Canada enn det bruker å være.

– Det er veldig annerledes uten fans, men isen og steinene er den samme, kommenter veteranen Torger Nergaard overfor arrangøren etter de to første kampene. Curlingveteranen Thomas Ulsrud er ikke med i VM denne gangen.

– Vi gjorde masse feil i de første omgangene, men vi klarte å få et overtak i åttende omgang, konstaterer Steffen Walstad etter lagets andre seier.