Opptur for Timon i snøværet

Timon Haugan kapret verdenscuppoeng etter en tung periode.
Sport

Oppdalingen fikk lite ut av sesongens store mål da han fikk skuldra ut av ledd før finalen i parallellrennet i VM. Siden har det gått tungt, og det ble aldri noen plasseringer i verdenscuprennet i Bulgaria sist helg.

Lørdag gikk det for sakte i storslalåmen i Kranjska Gora i Slovenia til at oppdalingen klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen.

I spesialgrenen slalåm gikk det derimot bedre.

Det snødde under førsteomgangen i dagens renn i Kranjska Gora, og Haugan med startnummer 29 fikk vanskelige forhold. Men han klarte å komme seg i mål tross at han kom bakpå i en port mot slutten, og fikk 26. beste tid. Dermed ble det finale der han kjørte seg opp seks plasser og tok en 20. plass som gir verdifulle verdenscuppoeng.

OVS-eleven Aleksander Steen Olsen hadde enda senere startnummer og var blant mange som kjørte ut i 1. omgangen.

Henrik Kristoffersen havnet utenfor seierspallen med en skuffende finaleomgang. Clément Noël vant.

Kristoffersen var nummer to etter første omgang, men Noël beholdt roen fra toppen og vant med 62 hundredelers margin til sin lagkamerat Muffat-Jeandet. Ramon Zenhäusern fra Sveits tok 3.plassen, mens østerrikske Marco Schwarz med sin 7.plass sikret sammenlagtseieren i slalåmcupen.

Verdensmester Sebastian Foss Solevåg klarte ikke å blande seg inn i tetkampen i rennet. Han plasserte seg på en beskjeden 16.plass i første omgang, men klatret seks plasser i finalen.