Ser en ny fører i Elias

Elias Ishoel kjørte inn til sin niende seier i den amerikanske snocross-serien i helga. – Han har beholdt galskapen, men han har mikset inn tålmodighet, mener ringrevene i gamet.

Elias Ishoel tok sin niende seier denne sesongen, den 23.seieren totalt i den amerikanske snocross-serien. 

Han har vunnet de to foregående års turneringer like mye på rå styrke som på dyktighet, der han har slamret scooteren sin rundt banen, ikke inn i konkurrentene, men heller kastet den inn i toppene på snødyngene, fryktløst som noen.

Snocross.com
Sport

Det er det amerikanske nettstedet Snocross.com som skriver om Elias Ishoel at de aner en ny modenhet i ham nå.

– Han har vunnet de to foregående års turneringer like mye på rå styrke som på dyktighet, der han har slamret scooteren sin rundt banen, ikke inn i konkurrentene, men heller kastet den inn i toppene på snødyngene, fryktløst som noen.

Nå har noe skjedd.

– De siste løpene har han derimot blitt en annerledes fører når han nå minker avstanden til sin tredje mesterskapstittel. Han kjører fremdeles på den hårete måten, men nå har han mikset inn litt tålmodighet inn i galskapen.

Lørdag kveld var det minutt-for-minutt-metoden som gav ham den 9.seieren denne sesongen og hans 23.seier totalt.

Etter kvalifiseringene, som Elias selv mener han kjørte så dårlig at det hav ham en vond smak i munnen, startet han finalen midt i feltet. Nå gjaldt det å spise på ledelsen.

– To minutter inn i løpet var han på fjerdeplass, ett minutt senere var han oppe på tredje. Enda ett minutt inn i racet føyk han forbi Francis Pelletier som da var på andre, og nå festet han blikket i ryggen på lederen, Lincoln Lemieux. Denne ledelsen fjernet Ishoel som en klokke, og kunne fly over målstreken som vinner.

Selv sier Ishoel til magasinet at han måtte gå i seg selv etter de dårlige innledende rundene.

– Jeg måtte tilbake til å gjøre det jeg kan. Jeg måtte slappe av, og tenke på det jeg skulle gjøre, og jobben min. Det funka skikkelig bra!


Elias Ishoel flyr i mål, men mer kontrollert nå enn før.   Foto: ISOC