Mowinckel fortsatte framgangen – nær topp ti i storslalåm

Den tidligere OVS-eleven Ragnhild Mowinckel endte på 11.-plass i søndagens storslalåm i slovakiske Jasna. Det var hennes beste verdenscupresultat i disiplinen etter skadecomebacket.

Cortina d'Amprezzo, Italia 20210218. Ragnhild Mowinckel fra Norge deltar i storslalåm for kvinner under VM i alpint 2021 i Cortina. Foto: Torstein Bøe / NTB  Foto: Torstein Bøe

Sport

Moldenseren klatret i finaleomgangen opp ett hakk på resultatlista. Hun var 1,96 sekunder bak Petra Vlhová, som vant rennet på hjemmebane.

Mowinckel endte nylig på 9.-plass i VM i storslalåm. Det er hennes beste resultat i disiplinen siden hun i desember kom tilbake fra et skadeavbrekk på 18 måneder. Inntil søndag var 17.-plass det beste hun hadde greid i verdenscupen denne sesongen.

For de øvrige norske ble det igjen en tung dag i Slovakia. Kaja Norbye gikk akkurat videre fra første omgang og endte til slutt på 23.-plass. Kristin Lysdahl, Thea Louise Stjernesund og Kristina Riis-Johannessen endte på feil side av topp 30 og måtte se finalen fra sidelinjen.

Lørdag ble det stopp for fire av fem norske i første omgang. Da var det kun Stjernesund som så vidt hadde tid god nok for avansement.

Mikaela Shiffrin ledet søndagens renn foran Vlhová etter en omgang, men feilet da alt skulle avgjøres. USA-stjernen måtte nøye seg med tredjeplassen, slått med 37 hundredeler.

New Zealand-alpinisten Alice Robinson ble nest best i Jasna. Hun endte 16/100 sekund bak vinnertiden.

(©NTB)