Feil kostet Ishoel ny finaleseier

I natt måtte Elias Ishoel se seg slått for første gang i en finale på lenge.

Elias Ishoel i aksjon i den amerikanske snocrosserien i USA. 

Sport

Oppdalingen har vunnet seks av åtte finaleseire i de fire løpshelgene til nå i den amerikanske scootercrosserien. Men i natt var det stopp i seiersrekken da løpshelga startet i natt norsk tid i Sioux Falls, Sør-Dakota.

Ishoel ble nummer to og tre i de innledende heatene, og alle forventet at oppdalingen igjen skulle ta en finaleseier etter imponerende oppvisninger i de forrige finalene.

Men slik gikk det ikke.

– Jeg gjorde noen feil i finalen, erkjenner Ishoel på sin egen facebookside. Til arrangøren Amsoil Snocross sin hjemmeside, sier Ishoel at det var en tøff løype der forholdene endret seg underveis.

– Det var moro å kjøre, sier Ishoel som imidlertid slet med å holde seg i banen. Han var utenfor banen et par ganger og klarte såvidt å henge med til mål.

Mot slutten prøvde han å kapre andreplassen med en voldsom sluttspurt, men kom 73 hundredeler bak toeren Frances Pelletier. Vinner ble veteranen Kyle Pallin som vant sin første finale på seks år.

Ishoel leder fortsatt sammenlagt med suverene 386 poeng, foran Lincoln Lemieux med 329 og Frances Pelletier med 327 poeng.

Det er ny løpsrunde i natt norsk tid.