Thea sikret gull i VM-drama

Tidligere OVS-elev Thea Louise Stjernesund vant sin duell og sikret Norge VM-gull i lagkonkurransen etter en dramatisk finale mot Sverige.

Sebastian Foss Solevåg, Fabian Wilkens Solheim, Thea Stjernesund og Kristina Riis-Johannessen fra Norge jubler etter gull under parallellstorslalåm lagkonkurranse under VM i alpint 2021 i Cortina.   Foto: Torstein Bøe, NTB

Sport

Det ble kaos og dramatikk da Norge og Sverige møttes i finalen i lagkonkurransen i parallellslalåm i alpin-VM onsdag. Til slutt ble det norsk gulljubell for kvartetten Thea Louise Stjernesund, Kristina Riis-Johannessen, Fabian Wilkens Solheim og Sebastian Foss Solevåg.

Gullmedaljen er den første norske medaljen i denne øvelsen siden den kom på programmet i 2005.

– Herregud. Jeg var ikke så høy i hatten etter i går, akkurat, så dette var en skikkelig opptur. Jeg var livredd for at jeg var den som skulle ødelegge for laget i dag, sa Stjernesund til NTB etter at gullet var i boks. Stjernesund gikk alpinlinja ved Oppdal videregående skole sammen med Timon Haugan.

– Dette var helt vilt. Helt rått, sa Fabian Wilkens Solheim til NTB.

Riis-Johannessen var også overlykkelig.

– Det har ikke helt gått opp for meg at jeg skal ha med meg en gullmedalje hjem. Det er jo helt sinnssykt, og det utrolig gøy å gjøre det sammen med gutta og Thea. Supergøy, sa hun.

Etter at Stjernesund slo Estelle Alphand i den første finaleduellen, kjørte Foss Solevåg ut i det andre paret mot Kristoffer Jakobsen. Det skjedde like etter at svensken hadde gjort en stor feil og tapt mye tid, og Solevåg kjørte ut da han var redd for å bli påkjørt av Jakobsen.

– Han kommer ved siden av meg og kom på innerski, og inn mot løypa mi. Jeg har et viktig renn på søndag, så denne tar jeg ikke sjanse på, tenkte jeg. Jeg ble hindret, og er man i tvil på ting, da stopper man med en gang så det ikke blir noe diskusjon, sa Solevåg til NRK.

Like etter kom beskjeden om at de to skulle kjøre mot hverandre på nytt. Da hadde allerede Sara Hector slått Kristina Riis-Johannessen, og det sto 1-1.

Solevåg viste muskler og slo Jakobsen, som igjen gjorde flere feil, med 0,05 sekunder. Dermed sto det 2–1 til Norge før duellen mellom Fabian Wilkens Solheim og Mattias Rönngren.

Nordmannen gjorde det han skulle – vant paret, og sikret Norge gullet.

– Norge mot Sverige, det er litt deilig å vinne den duellen. Det ble litt dramatisk med Sebastian, men han gjorde det riktige, og da gikk det bra, sa Riis-Johannessen til NTB.

Det norske laget tok seg til finale etter en solid 4-0-seier over Japan i åttedelsfinalen, samt på bedre tid mot USA i kvartfinalen og Sveits i semifinalen.

Den norske kvartetten var to hundredeler foran sveitserne i mål og tok seg med det til finalen med minst mulig margin.

Der ble det gull.

Tyskland tok bronsen etter å ha vunnet på bedre tid enn Sveits.

(NTB)