Jakter sitt fjerde NM-gull i dag

Fredrik Møller er storfavoritt til sitt fjerde NM-gull tirsdag etter Fis-seier i storslalåm i Hovden mandag.

Fredrik Møller er allerede Juniornorgesmester i tre disipliner. Etter dagen seier i Fis-rennet i Hovden, er han favoritt til det siste NM-rennet i morgen.   Foto: Morgan Frelsøy

Sport

Med tre gull i junior-NM for ei drøy uke siden, innfridde Fredrik Møller favorittstempelet i mandagens FIS-renn i Hovden i Oppdal.

Med 90 startende lå 20-åringen fra Oppdal på en tredjeplass etter førsteomgangen. Da var det bare en ting å gjøre, gi full gass i andreomgangen.

– Jeg lå 44 hundredeler bak. Kjørte meg opp så det holdt akkurat til seier i andreomgangen. Det var gøy, sier Fredrik Møller til OPP, og legger til at det var forholdsvis flatt lys i Hovden mandag.

Løypa var som så mange ganger tidligere satt av Hallgeir Vognild, hovedtrener ved alpinlinja på Oppdal videregående skole, hvor Fredrik gikk ut i fjor.

Han har siden vært innlemmet i satsingen til Trønderalpin, der han satser fullt og helt med ambisjoner om å kjøre seg inn på landslaget.

Dagens renn var i så henseende nok en bekreftelse på 20-åringens kvaliteter og garantert noe skiforbundets talentspeidere legger merke til når de skal ta ut nye landslag.

I Vassfjellet ble det 2. og 3. plass fredag og lørdag. Lørdagens renn telte også som NM junior 1 og dermed kapret 20-åringen en NM-bronse.

Etter en tredjeplass i slalåmen i Hovden søndag, og en seier i mandagens storslalåm, gjenstår det som er den siste øvelsen i årets Norgesmesterskap for juniorer, som altså er lagt til Oppdal.

Selv om han er favoritt, understreker Fredrik Møller at han ikke tar noen seier på forskudd.

– Mandagens renn lover godt, men det er flere som vil vinne, så det må kjøres på. Det skal visst bli sol tirsdag, og det er bra.

– Godt å kjøre hjemme i Hovden?

– Ja, også betyr det mye å få sove i sin egen seng og slappa av ordentlig, sier 20-åringen som mandag også så lillesøster Pia Møller kjøre inn til NM-bronse.