Kan få tre VM-sjanser

Seier i Europacupen ga etterlengtet selvtillit for Timon Haugan – som kan få tre muligheter i alpin-VM neste uke.

Timon Haugan i aksjon i Chamonix tidligere denne sesongen.  Foto: Gabriele Facciotti, AP/NTB

Sport

Alpin-VM i Cortina d'Ampezzo skulle startet mandag, men snøvær og tåke ødela for arrangørene som først torsdag kom i gang med super-G for kvinner.

Tre av de norske håpene har gått alpinlinja på Oppdal videregående skole; Timon Haugan, Ragnhild Mowinckel og Thea Louise Stjernesund.

Timon er selvskreven på slalåmlaget, men kan også være aktuell for storslalåm etter sterk kjøring i Europacupen sist uke med en 2. plass og 1. plass.

Noen endelig avklaring på om det blir storslalåm har ikke oppdalingen fått.

– De har snakket om det, men det er ikke bekreftet ennå. Men det er plass, og nå har jeg gjort det bra i Europacupen, så det hjalp på veldig, sier Timon til OPP.

– Det økte selvtilliten?

– Ja, absolutt. Veldig godt å få bekreftelse på at jeg kan kjøre fort. Og veldig godt å vinne et skirenn igjen. Jeg tror det er tre år siden sist jeg sto på toppen av pallen!

Haugan har slitt med å tilpasse seg de nye skiene etter overgangen til Head, derfor var kjøringen sist uke ekstra oppmuntrende.

Skulle landslagsledelsen gi Timon muligheten til å kjøre storslalåm i VM, stiller han med bedre startnummer enn tidligere i vinter nettopp på grunn av prestasjonene i Europacupen som ga bedre Fis-ranking.

Oppdalingen er nå den fjerde høyest rankede i storslalåm i den norske troppen ifølge Fis-rankingen er han i den siste oversikten ranket som nummer 108 i verden. I slalåm er oppdalingen ranket som nummer 20.

Tre fridager

Når OPP ringer toppalpinisten fra Oppdal, er nordmennene som skal kjøre tekniske disipliner som slalåm og storslalåm tre timer unna VM-byen Cortina.

–Teknikklaget er her i Paganella i Trentino nå, mens fartslaget er i Cortina.

– Hvordan vil du si formen er?

– Formen er bra, og nå har jeg hatt tre fridager uten å stå på ski etter å ha kjørt 12 renn på 30 dager.

– Flere på VM-laget er ute på grunn av skader - er du skadefri?

Har hatt litt ryggproblemer i det siste; det er musklene som har låst seg litt, så jeg må bare prøve å bevege meg, tøye og og få hjelp av fysioterapeut.

VM-byen snør ned

Timon begynte etterjulsvinteren med sju slalåmrenn i januar, og etter det har han kjørt mye storslalåm. Han forteller at det nå blir to dager med slalåmtrening inn mot VM.

– Vi har fått med oss at det er mye snø i området?

–Ja, nå snør det skikkelig her. Det er det samme i Cortina tror jeg.

Tirsdag 16. februar er første VM-konkurranse; en real duellkonkurranse i parallell-storslalåm. I en tilsvarende konkurranse i Lech i november gjorde Timon det bra.

– Jeg ble nr 13, og nå er storslåmformen litt bedre, så da satser vi på avansement.

FAKTA


VM-renn slalåm/storslalåm
Tirsdag 16. februar: Parallellstorslalåm kvinner og menn – kvalifisering 09.00 og utslagsrunder 14.00.

Onsdag 17. februar: Blandet lagkonkurranse i parallellslalåm 12.15.

Torsdag 18. februar: Storslalåm menn 10.00/13.30.

Søndag 21. februar: Slalåm menn 10.00/13.30.