Tidligere elitespiller får fart på volleyballen

Med en tidligere eliteseriespiller som initiativtaker, er det endelig volleyballtilbud igjen i Oppdal.

Tove Hem gir instruksjoner til jentelaget.  Foto: Per Roar Bekken

Sport

18 jenter har siden i høst trent i den nye Sportshallen i det som er en historisk idrettssatsing i Oppdal.

– Ja, det er lenge siden vi hadde volleyballtilbud i bygda, og det er vel første gangen det er organisert gjennom Oppdal idrettslag der vi er en undergruppe.

Hem tok initiativet og startet med ei jentegruppe i fjor høst med jenter fra 8. trinn og oppover i alder.

– Per i dag er det 15 jenter som er med, og de er ivrige og flinke til å møte opp på trening.

Selma Lingjerde strekker seg etter en ball.  Foto: Per Roar Bekken

Nye drakter

Med støtte fra Bori-fondet, Elotec-fondet og gavemidler fra Oppdalsbanken har det blitt både drakter, baller og utstyr, men foreløpig har draktene ikke vært brukt på kamp. Men når det åpnes opp for kamper, er jentene klare.

– Vi må øve litt først, sier Vårin Sofie Hem, både hun og Sigrun Walstad har prøvd volleyball før.

– Jeg har spilt litt i gymmen, sier jenta som har høyden inne til å hevde seg i en sport der det handler om å få ballen over det to meter høye nettet.

– Ja, det er en fordel å være høy, sier Walstad og forteller at treningene går med til pasningsøvelser og interne kamper.

Volleyball er en koronavennlig idrett med få dueller og lite nærkontakt.

– Det har vært lov å holde på med volleyball helt fram til nedstengingen etter jul. Nå kan alle under 20 år igjen trene som vanlig, men vi må vente litt på kamper ennå. Det er Ålesund, Molde og Trondheim som er de nærmeste byene for kamptilbudet Hem og jentene venter på.

Volleyball har ikke seriespill som fotball og håndball, men satser i stedet på turneringshelger rundt omkring.

– Vi skulle egentlig spilt i januar, men det ble utsatt. Straks det åpner for volleyballkamper innendørs skal vi i gang!

Forbundet til Rauøra

Nå kan jentene se fram til en egen volleyballdag senere i år.

– Vi har faktisk fått bekreftet at Norges volleyballforbund kommer med instruktører og arrangerer en beachvolleyballsamling og kamper 7. august. Blir det finvær spiller vi på Rauøra, sier Hem.

Det er ikke tilfeldig at Hem, som jobber som kommuneoverlege i Rennebu, er initiativtaker til volleyball.

– Jeg spilte fra jeg var 12 år til jeg var 30 år, spilte i eliteserien for AVHI og Flint i Tønsberg, og to år med universitetsvolleyball i USA. Da var det med stipend og mye folk på kampene, forteller Hem.

I Norge er volleyball ennå en liten idrett, selv om Norge hevder seg i verdenstoppen i beachvolleyball.

Kanskje kan det komme noen nye talenter fra Oppdal? Det er plass til flere på treningene, sier Hem.

– Vi har satt en maks på 18 jenter inntil vi får flere trenere, og de trener på tirsdager fra halv sju til halv ni. Vi trener samtidig med guttelaget der vi trenger flere spillere, det er for gutter fra 10. klasse og eldre.

Foran fra venstre: Tove Hem, Kristine Langseth, Maiken Hage Stenberg, Vårin Sofie Hem, Kristine Langseth, Laura Tørset Frisk. Bak fra venstre: Malin Andersen Volden, Selma Lingjerde, Norah Sundseth, Tuva Hem, Sigrun Walstad, Mari Mellem, Mali Loe Klefstad, Maria Dalseg Snøfugl. Ikke tilstede: Nora Mellem, Julie Fagerhaug Stavne.   Foto: Per Roar Bekken