19-åring får verdenscupdebut:

– Ekstremt gøy

På grunn av ryggtrøbbel senket Alexander Steen Olsen ambisjonene denne vinteren. Nå får 19-åringen en overraskende debut i verdenscupen etter knallkjøring i E-cupen.

Alexander Steen Olsen ned Hovden i fjor.  Foto: Morgan Frelsøy

Sport

Etter å ha startet i seks Europacup-renn i Mellom-Europa, avslutter Alexander Steen Olsen snart karanteneoppholdet hjemme i Oppdal, klar for nye utfordringer - og det på øverste nivå i alpinsporten.

Alexander, som er elev ved alpinlinja på Oppdal videregående skole, debuterte i Europacupen i fjor, men så kom koronaen og satte en stopper for både cupen, samt junior-VM der oslogutten var uttatt.

Hittil denne sesongen har Alexander kjørt flere E-cup-renn. Sist uke løsnet det skikkelig, fra høyt startnummer kjørte han først inn til en 6.plass, så en 4.plass før det ble 26.plass etter at han lå på 4. plass etter første omgang. Samtlige var storslalåmrenn.

Etter oppholdet hjemme i Oppdal reiser han nedover igjen 13. februar, først til Østerrike for å trene, og deretter til Basko i Bulgaria der han får sin verdescupdebut 27. februar.

–Tidligere i vinter hadde jeg ikke sett for meg dette; dette blir veldig spennende og ekstremt gøy. Et mål jeg har siktet fram mot lenge, sier 19-åringen til OPP. Dermed følger han etter en rekke OVS-elever som har gått fra skolebenken til verdenscupen, som Aksel Lund Svindal, Ragnhild Mowinckel, Timon Haugan og Thea Louise Stjernesund.

Junior-VM

19-åringen forteller at ryggproblemer skapte en trøblete sesongstart og at han derfor reduserte ambisjonsnivået før sesongen.

– Jeg så egentlig ikke for meg å få starte i verdenscupen, for målet var å etablere meg i Europacupen og kjøre meg inn blant topp 30 så jeg får tidligere startnummer.

Alexander forteller at han etter de to verdenscup-rennene, skal delta i junior-VM, som arrangeres på samme sted, Basko i Bulgaria.

På spørsmål om hva han tenker om det å debutere i verdenscupen, sier han:

– Først og fremst drar jeg dit for å få erfaring. Men selvfølgelig - med en bra førsteomgang, kan det føre til at jeg kvalifiserer meg til andreomgang.