13 pallplasser i sesongdebuten

13 pallplasser – men ingen seierspall da alpinistene endelig kom i gang med renn.
Sport

I helga gjennomførte Oppdal Alpin den tradisjonsrike «Sesongstarten» i Stølen Skisenter. Skirennet gjennomføres vanligvis i mellomjula, men ble utsatt som følge av snøforholdene. Dermed var det også mye spenning knyttet til det første skikkelige skirennet i vinter etter en lang ventetid.

Kaldt og flott vintervær var et godt utgangspunkt for ei flott alpinhelg der alpinistene kastet seg utenfor World-cup løypa i Stølen der Alberto Tomba vant verdenscuprenn på 80-tallet.

– Det var god stemning blant de yngste og foreldrene selv om premieutdelingen ble annerledes denne gangen. Premier ble utdelt til alle ved målgang. Det var jubel og glede allikevel, forteller Birger Lie i Oppdal Alpin.

De yngste kjørte lørdag, søndag skulle de eldre kjempe om de beste plasseringene. Rennet gjaldt også som kvotekvalifisering til Landsfinalen/Telenorlekene og Hovedlandsrennet for U14 og U16.

Som vanlig tok Oppdal Alpin for seg av pallplasser:

Håkon Plassen vant både storslalåm og slalåm i U12, storebror Markus Plassen gjorde det samme i U14 der Sigrid Dragset Lie vant jenteklassen i slalåm. I storslalåm tok hun 3. plassen.

Den siste vinneren til Oppdal var Amalie Aandal som vant U 12 foran klubbvenninne Ingebrigt Albrigsen.

Kristian Strand tok en 2. plass i slalåm i U16, og 3. plass i storslalåm der Elias Vik tok 2. plassen.

Niklas Aandal tok 2. plassen i slalåm U14, og Anders Brattbakk tok 3. plassen i storslalåm U12.

– Oppdal Alpin har god erfaring med gjennomføring av skirenn, dette var intet unntak og arrangøren var godt fornøyd. Vi er glade for å kunne holde aktiviteten i gang!