Timon sanket nye WC-poeng

Etter en solid førsteomgang fullførte Timon Haugan med en god finaleomgang i verdenscupslalåmen i Zagreb i ettermiddag.

Timon Haugan i Kitzbüehl i 2020.  Foto: JOE KLAMAR / AFP

Sport

Oppdalingen har slitt med å finne tilbake til fjorårsformen da han slo gjennom med 2. plass i Chamonix. I dagens verdenscupstart i Zagreb startet han med startnummer 26, og lå rett bak de beste på første mellomtid.

Ute på flata gikk det tyngre, og det var der Haugan mistet verdifulle tiendedeler.

– Timon står solid, og henger godt med her. Han avslutter kjempegodt, roste ekspertkommentator i NRK, Lars Elton Myhre da Haugan kjørte inn til foreløpig 15. plass da de 30 beste har kjørt. Landsmann Atle Lie McGrath kom etterpå og la seg rett foran Haugan som startet som 14. mann i finaleomgangen, 1.59 bak ledende Clement Noe, som ledet foran Sebastian Foss Solevåg.

Timon, som hadde 56 hundredeler opp til Henrik Kristoffersen på 11. plass og ett drøyt sekund opp til 3. plassen, gjorde en solid andreomgang.

– Aggressiv fin åpning, roste Lars Elton Myhre om Haugan som lå fint med i starten før det som i 1. omgang gikk saktere mot slutten og falt ned til en 20. plass., som ble den offisielle sluttplasseringen for oppdalingen. I mål endte han 1.47 bak vinneren.

Dermed nye verdenscuppoeng for tredje gang i vinter, selv om oppdalingen foreløpig ikke har hatt fullklaff. Men med seks slalåmrenn på rappen de neste tre ukene er det muligheter for å kjøre seg helt opp i verdenstoppen igjen.

Sebastian Foss-Solevaag klarte ikke å forsvare plasseringen fra 1. omgang og endte på 13. plass.

Ingen nordmenn kom på pallen i det første slalåmrennet i 2021, som ble vunnet av Linus Strasser. Henrik Kristoffersen var beste nordmann og endte på en 10. plass.