Målmaskinen har signert for ny klubb

Arne Gunnes skal sammen med sambygdingen Jo Sondre Aas føre PostNord-laget Levanger FK til nye høyder.

Hovedtrener Per Verner Rønning ønsker nysigneringen Arne Gunnes velkommen til Levanger FK.   Foto: LFK Media

Sport

Tirsdag ble det klart at den målfarlige angriperen Arne Gunnes fra Rennebu har skiftet beite etter sitt opphold i Nardo. Gunnes slutter seg til Levanger FK, som i likhet med Nardo, spiller i PostNord Ligaen i det som er landets tredje øverste nivå.

Kontrakten, som er to-årig, betyr at han kommer på lag med spillende assistenttrener og sambygding Jo Sondre Aas.

- Arne er en forholdsvis ung trøndersk spiss med ambisjoner og som har egenskaper som vi tror komplimenterer laget vårt godt. Han er en god teknisk feilvendt spiller og en målmaskin, en av toppspissene i PostNord-ligaen i år. En veldig spennende spiller for oss og det henger høyt at vi fikk signert han. Vi gleder oss til å se hva han kan utrette her, uttalte Jo Sondre Aas til LFK Media da signeringen ble offentliggjort.

- Arne spiller spiss, og er ingen trussel for min posisjon på banen. Dette passer jeg selvsagt på når nye spillere hentes, sier midtbanespilleren Aas med smil i stemmen til Opdalingen.

Gjennomtenkt

Aas forteller at Arne Gunnes er en signering de lenge har ønsket å få til.

- Han var jo her i november for å bli kjent med klubben, og heldigvis valgte han oss, sier han.

Her signerer Arne Gunnes en to-års kontrakt med 2. divisjonsklubben Levanger FK.  Foto: LFK Media

 

Gunnes er fullt opptatt med julerengjøring av søsterens leilighet i Trondheim da avisa slår på tråden.

- Etter på skal jeg på julehandel, før turen går hjem til Rennebu, sier han, og lover samtidig at munnbind, ja det har han alltid på seg når han er ute blant julehandlende folk.

Men altså; i begynnelsen av januar går turen til Levanger og det som blir starten på et nytt kapittel i fotballkarrieren.

- Det blir veldig artig. Det har vært litt frem og tilbake, og mange har spurt meg hva det blir til. Selv har jeg nok i lengre tid hatt det klart for meg at det mest sannsynlig ville bli Levanger, så valget er nøye gjennomtenkt. De har på sin side fulgt meg lenge de også, så det er nok gjennomtenkt begge veier, sier han.

- Mye styr, nesten som i Rennebu

Gunnes drar faktisk parallellen til moderklubben, når han beskriver sin nye klubb.

- Levanger er et lag med mye styr rundt, nesten som i Rennebu da vi drev og spilte om opprykk til 5. og 4. divisjon. Klubben og folkene rundt har lyst på opprykk, og Levanger har ei supportergruppe som skaper mye leven på kampene. Jeg har ikke spilt for en klubb med slike ambisjoner siden jeg var i Rennebu, forklarer han.

Arne Gunnes (t.h) etter en av sine mange skåringer for Rennebu. Nå er kunstgresset på Berkåk byttet ut med TOBB Arena i Levanger.  Foto: Arkiv

 

At Aas, som er fra Grindal i Rennebu, og som dermed vokste opp et par dryge spydkast lenger ned i bygda enn Vollabyggen Gunnes, har en sentral rolle i klubben både på og utenfor banen, var kanskje ikke avgjørende for valget, men likevel.

- At Levanger har en spillende trener som er sambygding og som jeg kjenner godt fra før, hadde nok litt å si for valget jeg tok, sier Gunnes.

Arne Gunnes blir boende i Trondheim og vil pendle til Levanger når han formelt er i gang i sin nye klubb fra og med den 6. januar neste år. I tillegg til selv å spille aktivt lengre nord i fylket, vil han, sammen med en kompis, være trener for G19 laget til Tiller i Trondheim.

- Det blir mye fotball, men det er det jeg liker, slår han fast.

Sportslige ambisjoner

Jo Sondre bekrefter at interessen rundt laget er stort i byen.

- De følger med, og Arne har allerede fått seg en sang av fansen. Det er viktig med engasjement rundt klubben, og noe vi også prøver å være med på å utvikle, sier Aas.

Sportslig har Levanger ambisjoner om å klatre til landets nest høyeste nivå, OBOS-ligaen, om ikke allerede neste sesong, så i hvert fall i løpet av de nærmeste årene.

- Vi henter helst trøndere, men søker spillere som er en styrke for oss. Vi tenker profesjonelt på feltet, og er tydelige på at de vi henter, vil ta steget opp, og at de får muligheten til å spille på et enda høyre nivå, sier Aas.

Jo Sondre Aas (liggende) gir alt i oppgjøret mot Notodden på TOBB Arena i Levanger i Postnord ligaen 2020.  Foto: LFK Media

Etter en spesiell sesong, som startet midt i juli og ble avsluttet i begynnelsen av oktober, og der kampene gikk uten publikum, er Levanger spente på hva kommende sesong bringer.

- Vi må som sagt tenke profesjonelt på feltet, og bygge oss opp til det som forhåpentligvis blir en hel sesong, sier Jo Sondre Aas.