16 000 personturer på to dager: - En pangstart på sesongen

Heissjef Arnulf Erdal er godt fornøyd med sesongåpningen i bakken.

Det ble en pangstart for sesongen i Oppdal skiheiser. I Vangslia ble det registrert 16 000 personturer i løpet av to dager, fordelt på 2424 gjester. Hver gjest kjørte rundt 6,6 turer hver.  Foto: Arvid Storli

Sport

Lørdag kunne endelig Oppdal skiheiser starte sesongen. De skulle i utgangspunktet åpne i midten av november, men værgudene var ikke på skiheisens side og dermed ble sesongstarten utsatt.

- Det var mye folk i bakken både lørdag og søndag og vi er veldig glade for at vi klarte å komme i gang. Så langt i høst har vi ikke hatt så gode kår for snøproduksjon som tidligere. Vi har produsert mindre i år enn hva vi har fått til tidligere sesonger, sier heissjef Arnulf Erdal til Opdalingen.

Pangstart

Han forteller at de fikk til en nedfart som var ganske fin og som gjestene var godt fornøyde med.

- Det er ikke en kjempesåle i den og vi er nødt til å produsere mer snø i samme linje. Akkurat nå jobber vi med å få på plass mer snø andre plasser, slik at vi kan slippe til folk i andre løyper i Vangslia. Vi jobber også mot å få på plass et større løypenett inn mot jul, sier han.

Stølen og Hovden bruker å åpne når jula nærmer seg.

- Vi må ha nok snø for å kunne tilby en trygg og sikker nedfart. For å kunne åpne i Hovden og Stølen er vi avhengig av en viss mengde snø. I dag har vi mellom 30-40 prosent av snøproduksjonen vi trenger for å åpne i Hovden og Stølen. Så vi har masse igjen, sier han.

Heissjefen påpeker igjen at det uansett er godt å være i gang med sesongen.

- Det ble en pangstart og i forkant hadde vi gjort en del forberedelser i forbindelse med koronatiltak. Det gikk bra i helga, men vi ser at vi må styrke tiltakene og gjøre dem enda bedre. Vi oppfordrer også gjester og folk i skibakken til å passe på hverandre og å holde avstand. Vi trenger hjelp fra gjestene, for vi klarer ikke å passe på alt selv. Men vi er godt fornøyde og vi gjør alt vi kan for å jobbe videre, sier han.

16 000 personturer fordelt på 2424 forskjellige gjester

Sammenlagt for lørdag og søndag, var det 16 000 personturer fordelt på 2424 forskjellige gjester. Da hadde hver person 6,6 turer i bakken hver.

- Mange av gjestene som var her på lørdag, var også her på søndag, sier Erdal.

På grunn av koronarestriksjoner, kunne de blant annet ikke fylle stolheisen, med mindre det var en gruppe fra samme kohort. Heisen ble kjørt halvfull stolheis.

- Det gjør at køa blir litt lenger, men vi vil forhindre smitte og da følger vi de reglene som er satt, sier han.

Denne uka jobber de på spreng for å gå i gang t-krokheisen og barneheisen.

- Vi vet ikke før helga nærmer seg om vi klarer å åpne eller ikke. Men vi vil oppdatere med informasjon og nyheter på hjemmesiden til Oppdal skiheiser, sier Erdal.