- Jeg satser på å trappe opp

Flere klubber viser interesse og Arne Gunnes har ambisjoner om å spille fotball på høyt nivå neste seong.

Arne Gunnes er villig til å satse hardt for å komme lengst mulig som fotballspiller. Flere trønderske toppklubber har vist interesse for den målfarlige spissen, så spill for Rennebu er nok lite aktuelt med det første.  Foto: Arkiv

Sport

Tirsdag kveld i forrige uke var det duket for siste kamp i Sparebank1 Cup, da Rosenborg 2, for anledningen med toppet A-lag, møtte Levanger på Lerkendal stadion. Hjemmelaget regnet nok med relativt enkelt å gå seirende ut av oppgjøret, og vant gjorde RBK, men kampens eneste scoring kom ikke før langt på overtid ved hjemvendt tysklandproff, Per Ciljan Skjelbred.

I karantene

Arne Gunnes prøvespilte for Levanger i denne kampen, og gjorde sine saker bra. Rennbyggen hadde Levangers største sjanse før pause, der Rosenborgs sisteskanse Julian Faye Lund måtte ut i full strekk for å hindre scoring.

Etter kampen ble det påvist koronasmitte hos en av Levangers spillere, noe som medførte automatisk karantene for resten av laget.

- Ja, jeg måtte i karantene etter kampen, og det ble litt styr ut av det. Men jeg er frisk, understreker Gunnes til Opdalingen.

Gunnes har personlige ambisjoner om å spille fotball på et høyt nivå neste år, og det er flere klubber som har vist interesse for hans tjenester. Så er det dette med pandemien, og at alt på mange måter er uforutsigbart, ikke minst gjelder dette i en bransje som nærmest per definisjon fra før er lite forutsigbar.

På tretten kamper i 2. divisjon denne høsten, fant Arne Gunnes veien til nettmaskene hele sju ganger, og ble med det Nardos suverene målkonge.  Foto: Karlsen Foto

 

Interesse fra flere klubber

Men altså; talentfulle Gunnes som for øvrig er blitt en voksen mann, har mottatt flere henvendelser fra trønderske klubber på høyt nivå.

- Status i dag er at jeg har trent og spilt for Levanger. Så avventer jeg hva som skjer med Nardo, der jeg er under kontrakt ut året. Levanger er veldig interessant, for de satser stort og har ambisjoner om å rykke opp til OBOS-ligaen neste sesong. Samtidig er det lengre å kjøre fra Trondheim til Levanger, så det handler om hvordan man prioriterer, sier han.

Han ser heller ikke bort fra at det kommer henvendelser fra Ranheim og Stjørdals-Blink, som denne sesongene begge spiller på nest høyeste nivå. Ranheim ligger i skrivende stund på 4. plass i OBOS-ligaen, og er allerede sikret kvalifiseringsspill for Eliteserien, mens overraskelseslaget Blink har store muligheter til å berge plassen, to runder før serien avsluttes.

- Kanskje det dukker opp noe derfra. Det blir fort en snakkis i miljøet når man presterer bra i 2. divisjon, sier han.

Målkonge

Etter at all aktivitet i breddefotballen ble stanset, dro Gunnes fra Rennebu og til Nardo midt på sommeren i år. Her har han på sine tretten kamper i klubben blitt lagets suverene målkonge, etter å ha notert seg for sju av lagets totalt tolv scoringer, så at han har gjort det bra i 2. divisjon, er hevet over tvil.

Gunnes forteller at akkurat nå er det relativt rolige dager.

- Sesongen er over, og så sliter jeg litt med ryggproblemer. Men det er bare noe småtteri som går seg til ganske kjapt, og så er det jo ikke det verste tidspunktet å være skadet på heller, smiler han.

Et etterlengtet besøk hos bestemor i Rennebu har det endelig blitt tid til etter at karantenetiden er unnagjort, og ellers holder han seg i aktivitet etter beste evne. Noe som også må til, om man har en ambisjon om å drive idrett på høyt nivå. Og det har han.

- Jeg ønsker å trappe opp satsingen, så det blir mye fotball fremover, sier Arne Gunnes.

Ole Gunnes spilte en sentral rolle for Rennebu i 4. divisjon. Her scorer han sikkert på straffespark i en seriekamp på Rennebu kunstgras.  Foto: Arkiv

 

Lillebror Ole er også over snittet god med ball i beina, og var i likhet med storebror, en markant spiller på Rennebu A-lag frem til pandemien gjorde sitt inntog og stoppet all breddeaktivitet. Ole har i høst spilt for juniorlaget til Sverresborg i 0-divisjonen, men hva som skjer videre med Oles fotballkarriere, er også litt uvisst på næværende tidspunkt.

- Han har trent med Byåsen, og om han får seg jobb i Trondheim, tror jeg fort han ender der, sier storebror Arne.