Virusutsettelse ble perfekt for Astrid

Koronapandemien har tvunget Ski Classics til å skyve på sesongstarten. Det kunne ikke passet Astrid Øyre Slind bedre.

Astrid Øyre Slind under 10 km klasssisk i sesongåpningen for langrenn på Beitostølen.  Foto: Terje Pedersen/NTB

Sport

Oppdal-løperen har et klart mål om å kjempe om den gule sammenlagttrøya i langløpssirkuset i vinter. Hadde sesongstarten gått som planlagt i disse dager, kunne det imidlertid blitt vrient å plassere seg i toppen av resultatlistene.

32-åringen har slitt de siste månedene, og lørdag brøt hun 10-kilometeren i klassisk stil på Beitostølen.

- Det har vært litt tungt et par måneder, så jeg ville bare kjenne på formen. Jeg har hatt fremgang på trening, men så ble det litt vanskelig føre i tillegg. Jeg har gått for lite på ski med feste til å takle det, så jeg følte meg litt hjelpesløs, sa Slind til Opdalingen etter rennet.

At kroppen ikke har respondert som ønsket den siste tiden, handler trolig om at iveren har tatt litt overhånd i treningsarbeidet.

- Jeg har utfordret litt og ligget på grensa, og så har det sikkert gått litt over. Hadde jeg visst akkurat hvorfor, hadde det ikke skjedd, for man prøver å holde seg på den rette siden og ha kontroll. Når det først sklir ut litt, er det samtidig vanskelig å hente seg inn igjen, sa Slind.

Tror på oppsving

Oppdal-løperen skulle naturligvis helst hatt langt mer positive svar i november, men prøver å være tålmodig.

- Nå ble det ingen viktige renn for min del før i januar, og jeg tror jeg kan klare å komme i veldig mye bedre form til da. Jeg har trent bra, og tror jeg kan få det på glid igjen. Samtidig er det ikke noe godt tegn når man må bryte renn, medga 32-åringen.

Slik det ser ut nå, innleder langløperne sin sesong i sveitsiske Zuoz 14. januar. Viruspandemien gjorde det umulig å avvikle renn før jul.

- For meg er det perfekt, for jeg er ikke i form. Det kunne sånn sett ikke vært bedre. I tillegg legges det opp til at alle rennene skal arrangeres. Det blir en hard sesong med veldig mange harde renn på rad, men det tror jeg kan passe meg bra. I hvert fall i normal form, smilte Slind.

Hun er samtidig fullt klar over at pandemien kan komme til å stikke kjepper i hjulene for gjennomføringen av renn også etter nyttår.

- Jeg forbereder meg på at det blir renn, så får vi bare ta det som det kommer. Vi skal samtidig gå i Alpene i områder der det har vært veldig rødt veldig lenge. Sjansene for at det blir renn er kanskje ikke så stor, men for min del tenker jeg at det blir renn, og så tar jeg det derfra, sa Oppdal-jenta

Karantene og trening

På Beitostølen i helgen var hun alene om å forsvare familiens ære. Tvillingsøster Silje måtte melde avbud.

- Silje er i kjempeform, men fikk ikke gå fordi hun har havnet i karantene etter å ha vært i nærheten av noen som har korona. Dermed fikk hun beskjed om å isolere seg på hytta. Det er skikkelig kjipt, for hun tror jeg hadde kommet til å gå bra. Hun trenger i tillegg å gå tidlig, for å gå seg inn i verdenscupen, sa Astrid.

Lillesøster Kari, som mistet landslagsplassen etter forrige sesong, kom heller ikke til start under åpningsrennene.

- Kari er i bra form, men har bare hatt en liten dupp nå. Hun valgte å trene i stedet. Hun kommer til å bli bra utover i sesongen, lovet storesøster Astrid.

Therese Johaug vant oppskriftsmessig lørdagens 10 kilometer i klassisk stil.