Ny snøscooter på plass: - Vi ønsker å takke alle som har bidratt

Drivdalen IL kan nå tråkke gode skiløyper med topp utstyr.
Sport

I år var det Drivdalen IL som fikk hovedpotten på 50 000 kroner fra Elotec-fondet. Leder Jenny Kristin Heggvold uttalte til Opdalingen i høst at pengene skulle gå til en ny snøscooter.


Får 50 000 til ny snøscooter

Drivdalen IL fikk hovedpotten fra Elotec-fondet.

 

Fredag kveld var maskina på plass og hadde allerede blitt testet og kjørt opp nytråkkede spor i lysløypa i Drivdalen.

Anne Marit Aune og Beate Lauritzen sitter i styret til Drivdalen idrettslag og de forteller til Opdalingen at det er kjempebra å få på plass en ny snøscooter.

- Det å komme seg ut på ski er veldig positivt og det er viktig å legge til rette slik at alle kan komme seg ut, spesielt i de tidene vi er inne i, sier de.

Det har vært en dugnad for å få finansiert en ny snøscooter. De fikk 50 000 kroner fra Elotec-fondet, Drivdalen helselag har bidratt med 2500 kroner og fra Spleis kom det inn 5000 kroner. I tillegg fikk de en rabatt fra Motorhuset Oppdal.

- Vi ønsker å takke alle som har bidratt for å få dette til, sier styret.

Stor forskjell

Det er Tore Tilset som har ansvar for å tråkke skispor i Drivdalen. Han sier at det er fint å få på plass en ny snøscooter.

- Det har skjedd litt de siste årene når det kommer til utvikling av snøscooter, så nå var det på tide å få en ny på plass. Vi har også oppgradert med en ny trommel de siste årene, sier han.

Tilset sier at det ofte blir sporlegging flere dager i uka og hver helg.

- Snøen er ferskvare. Enten så blir det å tråkke nye spor oppå snøen som har kommet eller så er det å høvle opp hard og gammel snø, sier han.

- Hva er den største forskjellen fra den gamle snøscooteren til den nye?

- Den har en annen motor som er sterkere. Den bråker mindre og har et bredere belte og bedre fremkommelighet. I tillegg er det pigger i beltet, som gjør at jeg kommer fram der det er glatt, sier Tilset.

I tillegg til at han kjører opp lysløypa på 1,6 kilometer og løypa langs elva, så tråkkes det også løyper i Vinstradalen.

Forebyggende helsearbeid

Idrettslaget har satset på forebyggende helsearbeid i mange år, som forskjellige trimaktiviteter og liknende.

- Vi skaper ikke eliteutøvere, men vi har mye bredde. I tillegg har vi hatt bra med påmelding til poengrennene vi har arrangert, sier Aune.

- Hva betyr dette for idrettslaget?

- Det betyr utrolig mye. De siste årene har det vært svært god kvalitet på skiløypa og det er noe vi ønsker å fortsette med. Det skaper et samhold og en stolthet og vi er glad i plassen vår, sier styret.

Skiløypa i Drivdalen ble anlagt rundt 1975. Selve lysløypa er på 1,6 kilometer og man kan også gå langs elva til Gottem. Nå holder de på med en liten omlegging av skiløypa langs elva på grunn av nydyrking. De rydder også skogen for å få mer snø i løypa.

- Også er det viktig å påpeke at lysløypa er selvbetjent, så her kan man gå når man vil på døgnet. Det er bare å skru på bryteren for å få på lys, sier de.

Mye brukt

Heggvold sier de nå gleder seg til en ny vintersesong.

- Nå kan man gå inn på skisporet.no å se når løypa er nypreppa og klar til å brukes. Vi håper at mange i år, som tidligere år, at mange tar turen til lysløypa for å gå på ski, sier hun.

Jubileumstrimmen til Drivdalen IL, hvor man skal samle 50 trimpostbesøk på ett år fortsetter, og at alle vinterpostene nå er tilbake på plass.