Stor satsing på breddefotballen - Opdalingen med i eksklusiv avtale

Et samarbeid mellom Adresseavisen, lokale mediehus i Polaris og Norges Fotballforbund (NFF) avdeling Trøndelag skal øke oppmerksomheten og utviklingen av breddefotballen i fylket.
Sport

Den siste uka har Trønderbladet stått bak produksjonen av stream fra kretsfinaler og Obos-cup, i samarbeid med NFF Trøndelag og våre søsteraviser i Adressagruppen, blant andre Opdalingen. Det har vært en seersuksess, også i Oppdal og Rennebu, og et tegn på at breddefotball treffer avisleserne.

Lokal fotball

Nå er det mer godt nytt i vente for de som er glade i fotball. Adresseavisen har sikret seg rettighetene til å streame lokal fotball de neste årene. Det betyr at alle mediehusene i Polaris Media Midt-Norge vil ha anledning til å sende kamper. Opdalingen er i dag en del av Polaris Media Midt-Norge, og på nyåret vil den samenslåtte avisa mellom Opdalingen og OPP gå inn og overta Opdalingens posisjon. Abonnentene kan da følge kamper i følgende divisjoner i Trøndelag:

  • Senior kvinner 3. og 4. divisjon
  • Senior herrer 4.- 5.- og 6. divisjon
  • Tilrettelagt fotball

I tillegg vil samarbeidsavisene ha anledning til å streame puljespill i vinter, cuper og turneringer som blir arrangert i regi av NFF Trøndelag.

- Dette er en avtale vi er veldig godt fornøyd med. Det gir oss anledning til å streame utvalgte kamper og dermed øke oppmerksomheten og utviklingen av breddefotballen i regionen. I tillegg er dette med på å styrke vår posisjon, sier annonsedirektør Pål Munkvold i Adresseavisen.

Avtalen sikrer at lokale mediehus som Opdalingen, Trønderbladet, Steinkjer24, Innherred, Bladet, Fosna-Folket, Hitra-Frøya, og Avisa Sør-Trøndelag vil få anledning til å streame kampene for sine lokale klubber.

I første omgang vil det bli produsert og streamet puljespill i vinter for menn og kvinner. Deretter er planen å komme i gang med seriespillet i 2021.

- Vi er glade for å kunne tilby lokale fotballkamper til våre lesere. Årets sesong gikk i vasken, og vi er spente på hvordan neste sesong vil bli for våre lag. Vi håper det blir masse fotball, og gleder oss til å følge Rennebu og Oppdal neste år. Det tror vi abonnentene av den sammenslåtte avisa vil sette pris på, sier Lars Østraat, redaktør i Opdalingen.

Godt fornøyd

NFF Trøndelag er også veldig fornøyd med å ha landet en langsiktig avtale med Adresseavisen og samarbeidsavisene i Polaris Media Midt-Norge.

- NFF Trøndelag er både stolt og svært godt fornøyd med at vi har inngått et langvarig samarbeid Adresseavisen. Samarbeidet og avtalen vil bidra til at vi får synliggjort og utviklet seniorfotballen i kretsen på en langt bedre måte enn tidligere. Koronapandemien, hvor vi ikke har kunnet spille kamper på seniornivå, har til fulle synliggjort hvor viktig seniorfotballen er i mange trønderske lokalsamfunn. Streaming av kamper med seniorlag fra hele kretsen, fra Bindal til Rindal, håper vi skal bidra til å sette seniorfotballen enda sterkere på kartet, sier daglig leder Jan-Roar Saltvik i NFF Trøndelag.  

- Dette vil ha stor verdi for lesere og abonnenter som har et nært og tett forhold til sin lokale klubb. Vi kommer imidlertid til å starte forsiktig og gradvis øke omfanget av antall kamper som vil bli vist på våre plattformer, sier nyhetsredaktør i Adresseavisen, Erlend Hansen Juvik.