Tilbake på hjemmebane: - Ekstra stas å spille her i Oppdal

I helga har det blitt arrangert Norgescup i curling i Oppdal.
Sport

Totalt 16 lag deltok i Norgescup-runden, som i helga ble arrangert i Oppdal curlinghall. Fra Oppdal curlingklubb var det hele åtte lag med. I en tett og jevn kamp i eliteklassen, vant til slutt Team Minera Skifer/Lag Ulsrud 5-3 over Oppdalsbanken/Walstad.

I finalen stod oppgjøret mellom de to klubbene Sparebanken 1 Gudbrandsdalen/Vintervoll og Lag Rørvik, som begge representerer Lillehammer curlingklubb. Sparebanken 1 Gudbrandsdalen/Vintervoll vant oppgjøret 6-5. Kristin Skaslien fra Oppdal spiller på Lag Rørvik.


JuniorSommer i Oppdal - prøv ulike aktiviteter

Denne sommeren har idrettslag og klubber i Oppdal gått sammen om å lage et aktivitetstilbud for barn og unge.- Folk skal vite at Oppdal er curlingens mekka

Oppdal curlingklubb er blitt et A-prosjekt i Olympiatoppen.

 

Best mulig matching

Oppdalingen Markus Høiberg, som er en del av Team Minera Skifer, sier til Opdalingen at det var stas å endelig få spille på hjemmebane igjen.

- Det er en stund siden sist, jeg lurer på om det var i en Norgescup-runde for to sesonger siden. I fjor fikk vi ikke muligheten til å være med og dette er den eneste sjansen i året vi får til å kunne spille kamper her i Oppdal. Så da er det ekstra stas å komme til Oppdal, sier han.

Slik situasjonen er i Norge og resten av verden, så er det ikke så mange curlingturneringer laget får spilt. Det er kun Norgescupen de har fått deltatt i så langt.

- Hvordan vil du oppsummere turneringen for deres del?

- Det ble to tap mot Lag Ramsfjell og resten har vi vunnet. Vi har spilt greit gjennom turneringa, men det har vært litt opp og ned i prestasjonene. I en vanlig sesong så skulle vi ha spilt seks turneringer nå, men dette er kun vår andre. Så vi er litt rustne og vi ser at det er rom for forbedringer, sier han.

Nytt av året er at det er en eliteklasse i årets Norgescup. Her er Team Minera Skifer sammen med tre andre lag.

- Eliteklassen er opprettet for å gi oss best mulig matching mot hverandre. Når vi ikke får spilt mot de beste lagene i verden, så er vi opptatte av å få så best mulig matching og mest mulig jevne kamper der vi kan, sier han.

Erfaring og samhold

Høiberg sier at den beste treningen er å spille kamper. Hyppige kamper mot gode lag, er det som gjør de til et bedre lag.

- Vi prøver å få til noen kamper i Oslo mot lag der og vi tar det vi får. Men vi er flinke til å holde treningsarbeidet oppe, sier han.

- Hvordan vil du beskrive samholdet i laget?

- Det er veldig bra. Vi er to eldre og to yngre på laget og vi funker bra sammen. Vi har også fått inn to rutinerte utøvere i curlingsporten med på laget og det har mye å si. Det er verdifullt og de har mye erfaring og vet hva som skal til, sier Høiberg og legger til at hver enkelt spiller fyller sin egen rolle slik at de blir et bra lag sammen.

Kvalifisering til VM

Høiberg legger ikke skjul på at det er kjedelig slik situasjonen er nå.

- Vi har en ny spiller for sesongen og vi hadde håpet å kunne spille oss sammen som lag gjennom turneringer. Så det er veldig synd at vi ikke får den sjansen. Vi har veldig lyst å spille og når vi ser andre land spiller, så er det ekstra kjedelig, sier han.

Høiberg sier at det har blitt avholdt turneringer i Europa og at det nå jobbes for å kunne avholde VM i Canada i april.

- Vi håper å kunne komme oss til VM, sier han.

Det laget som skal representere Norge i et eventuelt mesterskap, må gjennom et uttakssystem. Der vil Norgescupen og NM telle 50 prosent hver, så vil det bli en eventuell play-off.


Forlater Team Minera Skifer etter fem år

Steffen Walstad skal ta fatt på nye prosjekter.Sikret historisk bronsemedalje

Flere oppdalinger deltok på historisk turnering.