De ville ha show - og show ble det

Målbonanza da Oppdal G19 avsluttet sesongen med kalasseier mot Alvdal.

Oppdal G19 med trener Per Roar Bekken slipper jubelen løs etter å ha gjennomført serien uten å avgi ett eneste poeng.  Foto: Jan Inge Flå

Sport

En nærmest prikkfri sesong ble kronet med et verdig punktum, da Oppdal G19 tok imot Alvdal på hjemmebane torsdag kveld.

To hattrick, besørget av henholdsvis Halvor Bjerke Bekken og Amund Hokseng Øien, ble fulgt opp av to scoringer av Håkon Røsten og en fulltreffer fra Vetle Øien Haagensen, noe som ble mer enn nok til å revansjere sesongene eneste tap for grønntrøyene.

Ubeseiret i serien

Nederlaget for nettopp Alvdal i OBOS-cup i midten av august, er nemlig første - og eneste gang det talentfulle laget har måttet gå slukøret av banen i dette som er blitt en svært så annerledes sesong.

Seriespillet ble gjennomført med ni lag i avdelingen, der alle møtte hverandre i enkel serie, og der første kamp gikk så sent som 20. august.

- Vi vil gjerne ha revansje, og vise at vi har tatt steg siden vi møtte dem sist, sa trener Per Roar Bekken før kampen mot laget fra Østerdalen.

Alvdal åpnet målfesten allerede etter åtte minutter etter å ha blitt tildelt straffe av kampens dommer Morten Dahle. Åpningen av kampen gav kanskje en smule grunn til bekymring, men en rask kvittering av Vetle Øien Haagensen roet nervene for både spillere og støtteapparat.

Resten ble en ren maktdemonstrasjon fra hjemmelaget, som tok mer og mer over spillet etter hvert som kampen skred frem. To fulltreffere fra Halvor Bjerke Bekken ble plusset på med en scoring av Håkon Røsten, alt i løpet av ni minutter, noe som sørget for at det sto 4-1 ved pause.

- La oss lage show

Alvdal ble til tider overkjørt av et sultent og tent hjemmelag, som var bevegelige og med mange gode initiativ. Spørsmålet var om de ville fullføre kampen på samme måten.

Det ville de.

- Det er førtifem minutter igjen av sesongen. La oss lage litt show, kom det fra en av spillerne i pausen. Og show ble det.

Det gikk fort fra avspark da 2. omgang ble blåst i gang, så fort at det gikk ikke mer enn omtrent 13 sekunder før Oppdal hadde en gedigen sjanse til å øke ledelsen. Det gikk imidlertid ikke mer enn drøye minuttet før Amund Hokseng Øien startet sitt eget show.

Tre mål på ti minutter og ekte hattrick er ikke å kimse av, og legger vi til at Håkon Røsten og Halvor Bjerke Bekken fulgte opp med hver sin nettkjenning, stod det 9-2 på tavla da dommeren syntes at nok fikk være nok og blåste av oppgjøret.

I og med at det er snakk om G19, betyr det at denne kampen var siste opptreden for flere av spillerne på aldersbestemt lag.

- Tre er for gamle til neste sesong, men de fleste fortsetter. I tillegg kommer det opp noen fra klassen under, opplyser Bekken.

- Dritvondt å spille med gnagsår

Midtbanestrateg og lagets mest profilerte spiller, er usikker på hva fremtiden bringer. Men Håkon Røsten er klar på at satsingen på fotball fortsetter.

- Jeg har ingen direkte plan, men skal trene med Rosenborg en gang i uka. Forhåpentligvis får jeg spille noen treningskamper også, smiler han, tross smertene som plaget han gjennom hele kampen mot Alvdal.

- Det er dritvondt å spille med gnagsår, understreker han og bytter smilet mot en grimase.

Håkon Røsten liker ikke å spille med gnagsår, men midtbanestrategen bidro likevel med to scoringer i kampen mot Alvdal. Nå håper det hardtsatsende talentet det blir både innendørsfotball med Oppdal, treninger og kamper for Rosenborg og mere spill med flagget på brystet.  Foto: Jan Inge Flå

 

Helt tapt for Oppdal er talentet heller ikke, for planen er å spille Futsal for moderklubben i vinter. Hva som skjer med landslagsfotballen, er han heller ikke så sikker på. Mye av usikkerheten knytter seg naturlig nok til koronaepidemien.

- Det er ganske rolig også på landslagsfronten frem til jul. Det er snakk om noen kamper mot nordiske lag til våren, så vi får se. Jeg fortsetter i hvert fall satsingen, og ønsker å komme så langt som mulig med fotballen, sier han og rusler bort til lagkameratene for å delta i feiringen av det som ble en tjo og hei avslutning på en prikkfri sesong i BDO-serien.


 

Kampfakta:

BDO-serien G19 2. divisjon avd. 05

Oppdal Bankbane

Oppdal - Alvdal 9-2 (4-1)

Mål Oppdal: Vetle Øien Haagensen (11), Halvor Bjerke Bekken (30, 36, 79), Håkon Røsten (39, 62), Amund Hokseng Øien (46, 49, 57).