Tar steget opp til et nytt nivå

Guro Ytterhus (16) skal for første gang prøve seg i Norgescupen.

Guro Ytterhus kan i år delta i Norgescupen for første gang. Hun gleder seg til å ta fatt på årets sesong. Her fra et renn i fjorårssesongen.  Foto: Privat

Sport

Fjorårets skiskyttersesong endte svært bra for våre lokale utøvere fra Oppdal og Rennebu. Isak Skogrand (G15), Stine Hårstad (J13), Nora Ytterhus (J14) og Guro Ytterhus (J16) vant sammenlagt i sine klasser.

Siden avslutningen av sesongen 19/20, har Guro flyttet fra Rennebu til Lillehammer, hvor hun har begynt på NTG Lillehammer. Også lagvenninnen Torild Eggan har flyttet sørover.

Imponerte på Voss

Allerede i september deltok rennbyggen i konkurranse for en ny sesong. Hun deltok i sommer-NM skiskyting, som ble arrangert på Voss for juniorer og seniorer.

Hun markerte seg med en 6. plass på sprinten og en 10. plass i fellesstarten. Hun forteller til Opdalingen at hun er fornøyd med innsatsen på Voss og at hun er godt i gang med forberedelsene til en ny sesong.

- Jeg har klart å holde meg unna sykdom. Jeg har vært litt småforkjøla, men har ikke hatt noen skader. Så langt kjenner det hele ganske bra ut, sier hun.

Koronaen har herjet landet og resten av verden etter at det slo innover oss med full kraft i vår. Ytterhus sier at hun har fått merke koronaens påvirkning.

- Det har blitt en del treninger alene. Men ellers har det meste gått som normalt. Vi har trent mest i Lillehammer, siden det er der vi bor på hybel og går på skole. Men nå i høstferien har jeg vært hjemme i Rennebu og trent, sier hun.


Overraskende beskjed fra stortalent: - Jeg legger opp

Simen Hårstad (20) har bestemt seg for å legge ski og gevær på hylla. Også klubbkamerat og spesiallangrennsløper Håkon Myrmo (24) avslutter karrieren.Sikret den gjeveste skiskyttertrøya

Lokale skiskyttere imponerte i sporet og på standplass.

 

Trives på NTG

Hun startet på skolen i Lillehammer nå i høst. Hun sier at skolen så langt har innfridd til forventningene.

- Opplegget på skolen er kjempebra, og jeg er spesielt fornøyd med hvordan de har lagt opp treningen kombinert med skole. Jeg liker at det er lagt opp til trening i skoletiden og at vi har en del samlinger. Det er mye mindre skole og det synes jeg er bra, for da får jeg tid til både hvile og trening, sier hun.

- Hva tenker du om årets sesong?

- Jeg håper at jeg fortsatt kan trene som normalt og at jeg vil holde meg unna sykdom og skader. Nå er vi litt spente på om det vil bli en tilnærmet normal sesong eller ikke og jeg håper virkelig at det blir Norgescup i år, sier hun.

Ny sesong og nye utfordringer

Ja, for dette er sesongen hvor hun kan ta steget opp å prøve seg mot de beste i hennes aldersklasse i Norgescupen. Nytt i år for henne er at hun også skal ha stående skyting.

- Det kommer til å bli kjempeartig med noe nytt. Man får målt seg mot de beste på en helt annen måte, sier hun.

Hun har trua på at det vil bli Norgescup i år.

- Man fikk til å arrangere konkurranse på Voss uten problem, så jeg har trua på at det blir skiskytterrenn i år også, sier hun.

- Hva er målet ditt for sesongen?

- Målet mitt er å få til noen greie plasseringer i Norgescupen, sier hun.

Hun forteller at hennes styrker som skiskytter har vært en kombinasjon av å være treffsikker på skytebanen og at hun har hatt en god langrennsform. Men hun forteller at de siste sesongene så har hun ikke vært like stabil på skytebanen som hun ønsker.

- Det skal klaffe ganske bra med dagsform og liknende for at det skal bli et toppresultat. I år er første sesongen hvor jeg skal prøve meg på stående skyting, så jeg kommer til å ha et ekstra fokus på skytingen fremover. Vi har gode trenere på skolen som hjelper oss med det, sier hun.


Flere lokale utøvere gikk NM-sprint i Folldal lørdag

Også lørdag stilte flere lokale utøvere til start på NM i skiskyting i Folldal. Da sto sprint på programmet. Det ble ingen ny medalje til Oppdal, men gode prestasjoner fra flere.Hallvard Killingberg tok sølv i NM

Denne helga arrangeres NM i skiskyting for junior i Folldal. Fredag ble det arrangert fellesstart, lørdag er det duket for sprint, mens helga avsluttes søndag med stafett.