Går all-in for å bli verdens beste hinderløypedeltaker innen to år

Bård Botten har planen klar for hvordan han skal klare å nå sitt store mål.

Bård Botten har satt seg et mål om at han skal være verdens beste innen 2022 i hinderløypeløp.  Foto: Katrine Silseth Naas

Sport

Bård Botten skulle bruke denne konkurransesesongen til å bli en enda bedre hinderløypedeltaker. Men for et par uker siden fikk han beskjed om at årets sesong og konkurranser er avlyst.

- Nå må jeg passe på at jeg forbedrer meg gjennom hele sommeren og høsten. Selv om konkurransene er avlyst, så skal jeg klare å motivere meg og jeg vil satse mot 2022, som har vært et stort mål. Jeg håper å kunne bli med på både VM og EM i 2021 og i 2022. Jeg satser ganske hardt, sier Botten til Opdalingen.

Verdens beste innen to år

Han sier at de har fått lovnader om at det vil bli konkurranser neste år.

- Hva tenkte du da du fikk beskjed om at årets sesong er avlyst?

- Jeg hadde det litt i bakhodet at det kunne skje, men jeg hadde et lite håp om at VM i USA skulle bli noe av. Det er selvfølgelig kjipt at konkurransene blir avlyst, men det er ikke så mye jeg får gjort med det. Jeg skal satse mot neste år, sier han.

Men det kan hende det blir en konkurranse i 2020. Det snakkes om at det skal avholdes en konkurranse i Danmark i slutten av august. Men det er ingenting som er bestemt og vedtatt.

I dag trener Botten seks dager i uka og noen ganger to ganger om dagen.

Bård Botten bruker en god del tufteparken som treningsarena.  Foto: Katrine Silseth Naas

 

- Jeg har lyst å være blant de beste hele tiden. Jeg er ikke motivert for å løpe maratonløp og liknende, det er ødeleggende for kroppen min. For meg er det viktig å få med styrkebiten inn i kondisjonsdelen i konkurranse. Den siste tiden kjenner jeg at formen har blitt bedre og jeg løper fortere enn hva jeg gjorde for to-tre år siden, sier han.

Oppdalingen påpeker at det er viktig å trene smart og å ikke trene seg i hjel.

- Jeg har hele tiden en plan som jeg følger konsekvent i forhold til oppkjøring. I tillegg har jeg en trener som følger meg opp hele tiden og det er veldig godt. Det kjenner jeg at jeg får progresjon av, sier han.

Målet til Botten er å bli verdens beste hinderløypedeltaker innen 2022.

EM og VM

Botten sier at han kommer til å være med i flere konkurranser i løpet av de neste årene, for å være best mulig forberedt på veien mot å nå målet han har satt seg.

- Jeg satser også mot EM og VM neste år, sier han.

- Hva kommer til å skje etter 2022?

- Jeg kommer til å fortsette å trene, men det blir ikke like ekstremt som nå. Det kommer til å bli veldig spennende å se om jeg klarer å nå de målene jeg har satt meg, sier han.

- Hva gjør du om du ikke skulle nå målene du har satt deg?

- Jeg kommer ikke til å fortsette til jeg klarer det. Kroppen må få mer hvile. Jeg kommer til å belaste den hardt et par år til, men så kommer jeg til å trappe ned. Jeg kommer fortsatt til å trene mye og å leke meg, men jeg trenger ikke å følge en treningsplan, sier han.