Ungdomsfotballen er klar til start: - Vi gleder oss enormt til å få spille kamper igjen

Rennebu G16 skal spille sin første tellende kamp etter koronasituasjonen.

Rennebu G16 er første lokale lag som skal spille en tellende kamp etter koronasituasjonen.  Foto: Katrine Silseth Naas

Sport

Ungdomsfotballen har ventet lenge på å få spille tellende kamper igjen. Eliteserien, OBOS-ligaen og Toppserien har vært i gang siden juni og til neste helg er det endelig ungdomsfotballen sin tur. Rennebu G16 er første lokale lag som skal i aksjon i en tellende fotballkamp. De skal delta i OBOS-cupen, hvor de skal møte Alvdal og Tynset, før et eventuelt sluttspill venter.

- Vi gleder oss kjempemye til å komme i gang, sier trener Vemund Angell til Opdalingen.

Trent godt

Laget rakk å spille en kamp i OBOS-cupen før koronaen stengte ned samfunnet. Den vant de stort. Men nå er cupen gjort om og resultatet fra den ene kampen de fikk spille, blir strøket. Dermed starter alle lagene som skal delta likt.

- Vi har trent godt gjennom hele vinteren og vi var klar for å starte sesongen i vår. Men så ble det bråstopp. Så nå skal det bli godt å komme i gang og jeg mener at dette har vært den verste våren ever, sier treneren.

Rennebu skal møte Alvdal og Tynset i de to første kampene i cupen. De møter Alvdal hjemme neste lørdag, før de skal til Tynset tirsdagen uka etter.

- Hva tenker du om motstanderne?

- Vi har møtt dem tidligere, så det bør være gode muligheter for å spille gode kamper og å få med seg resultater. Men kampene er også veldig åpne, så man vet aldri hva som vil skje. Vi vet ikke hvordan vi står når kampen blåses i gang, men det skal bli godt å komme i gang og å få kamptrening igjen, sier han.

Nå har laget litt over ei uke på å prikke formen inn mot den første kampen.

- Så lenge de gjør sitt beste, så tror jeg vi skal være fornøyde. Vi har mange gode fotballspillere på laget og jeg har tro på at vi skal kunne slå godt i fra oss, sier treneren og legger til at de tar kampene i cupen som en oppkjøring til sesongstarten, som starter i slutten av august.

- Vi er ganske sulteforet på å få spille kamper igjen. Nå har vi hatt flere treninger hvor vi ikke har vist hva vi har trent imot. Så nå blir det deilig å kunne spille noe som teller, sier Angell.

Entusiasme

Laget skal spille 11-er fotball i årets sesong. Angell sier at de er litt tynt bemannet og utover høsten vil de miste ytterligere to spillere til. Laget har også med seg noen fra G14.

- I fjor mistet vi så mange at vi nesten hadde problemer med å fullføre sesongen. Så lenge vi holder oss unna skader og sykdom, så skal det gå tålelig bra, sier treneren.

Fra midten av juni kunne de endelig trene med kontakt igjen. Angell sier at entusiasmen i laget har vært veldig bra gjennom hele perioden og at oppmøtet på treningene har vært bra. Laget serieåpner mot Nardo i august.

- Serien teller mest, men jo lenger vi kommer i OBOS-cupen, jo mer kamper får vi. For oss vil det være en fordel å kunne spille oss i form i cupen, sier han.

Gleder seg til å spille kamper

Kaptein Even Haugan Jerpstad (16) forteller at det nå blir godt å komme i gang med obligatoriske kamper igjen.

- Vi fikk en annerledes oppkjøring og det har vært ganske kjipt. Vi hadde en god treningsperiode i vinter og var klar for sesongstarten i vår, men plutselig ble det bråstopp. Vi har store forventninger til cupen og vi skal møte gode lag, men vi skal prøve å slå godt i fra oss, sier han.

Kapteinen sier at hele laget trykket virkelig til da de fikk trene med kontakt igjen.

- Det var bånn gass fra første spark på ballen. Så det at vi kan spille fotball slik vi kjenner det og å ha det artig sammen, har vært utrolig viktig og bra, sier han.

Kaptein Even Haugan Jerpstad (16) for Rennebu G16.  Foto: Katrine Silseth Naas