Interessen rundt golf ser ut til å ha skutt fart i koronatiden

Golf var en av de første aktivitene som kom i gang etter at samfunnet ble stengt. Det har skapt en økning i interessen, og i Oppdal har man denne sommeren også vitnet en meget sterk prestasjon på golfbanen.

Interessen rundt golf har blomstret i sommer. Her har Erik Sæther og Elin Wean vunnet heholdvis herre- og dameklassen i en onsdagsturnering tidligere denne sommeren.   Foto: Privat

Sport

Oppdal Golfklubb merker at flere spiller golf nå enn til vanlig, og formann Egil Toftaker tror at koronatiden er noe av grunnen.

- Nå har golfforbundet passert 100.000 medlemmer, og det har vært en enorm oppblomstring. Golf var en av de første aktivitetene som ble åpnet, fordi det foregår ute i det fri og med god avstand mellom folk, sier han.

- Spesielt i disse koronatider kan Oppdal være glad for at det finnes en golfbane her. Vi har også merket at flere spiller golf, og vi har jo mange hyttefolk som også er medlemmer og spiller golf på banen her. De har vi sett mye av i sommer, legger Toftaker til.

Hole in one

Hver onsdag fra banen åpnes til den stenges, arreangerer Oppdal Golfklubb en turnering i samarbeid med Intersport.

- Vi arrangerer onsdagsturnering helt fra første uka i juni, til vi stenger i september. På slutten av sesongen vil det bli premiering ut fra den totale prestasjonen i turneringene gjennom hele sommeren, forteller Toftaker.

Onsdag 1.juli skjedde noe som ikke akkurat er hverdagslig under en Intersport-cup.

- Vinneren av herreklassen denne dagen satte hole in one på et av hullene. Det er veldig sjeldent, og jeg tror det er 4-5 år siden vi sist har registrert det på golfbanen i Oppdal, sier Toftaker.

Det var Erik Sæther som satte hole in one, og hovedpersonen selv forteller om en god følelse fra da golfkølla traff ballen.

- Jeg merket at det var et veldig godt treff, og så jo at ballen hadde god retning. Det er 150 meter fra utslaget til hullet, men det tok ikke lang tid før vi så at ballen ikke lå på greenen (finpreparert gress rundt hullet, jorun.anm), og da fant vi den ganske raskt i koppen, forteller Sæther.

Dette var tredje gangen at Sæther greier hole in one, og hans andre i Oppdal.

- Det er alltid en god følelse. Dette er min tredje gang. Tidligere har jeg greide hole in one en gang på Byneset og en gang tidligere her i Oppdal, sier han.

At noen slår hole in one er heller ikke noe man i Oppdal Golfklubb får feiret hver dag.

- Det er lenge siden vi har registrert det her i Oppdal. Jeg tror faktisk det er fire eller fem år siden. Jeg tror kanskje det er den første noensinne på en onsdagsgolf faktisk, i alle fall i de 22 årene jeg har vært med, forteller formann Egil Toftaker.

For å sette dette litt i perspektiv, har man kjørt onsdagsgolf hver onsdag i de 22 årene Toftaker har vært med, og sesongen varer i fire måneder. På golfbanen i Oppdal er det to par 3-hull, hullene man kan få hole in one på. Det gjør at hver spiller har to muligheter i løpet av en onsdagsgolf, og da skjønner man at det er ganske mange slag mellom hver gang dette skjer.

Gavekort fra Intersport

Totalt deltok 28 spillere på onsdagsturneringen 1.juli, og deltakerne sto naturligvis i kø for å gratulere Sæther med det fantastiske slaget.

- Det blir litt ståhei når noen får hole in one, og det ble mange gratulasjoner, forteller Sæther.

På litt større arenaer er det vanlig å sprette champagnen dersom en av spillerne presterer hole in one, men i Oppdal er det en annen premier som venter for Sæther.

- Det hetes at når noen får hole in one, skal champagnen sprettes i klubbhuset. Det er litt drøyt her, og er nok mer forbeholdt nivåer der man feirer millioner av kroner som følge av godt spill, sier Egil Toftaker.

- Vi har likevel en måte å markere de som greier det her også, og Erik har fått et gavekort på 1.500 kroner fra Intersport som premie, legger formannen til.

Gavekortet kommer godt med, men Sæther skal ikke saumfare hele butikken for å finne ut hva det skal brukes til.

- Det blir brukt på golfutstyr. Det er alltid slik at man må oppgradere, og hvert år må man ha noe nytt, humrer han.

- Det er en fornøyelse å bruke golfbanen i Oppdal

Vedlikeholdet på en golfbane av den størrelsen man har i Oppdal, krever mye jobb.

- Anslagsvis bruker vi vel en halv million kroner i året på å holde anlegget i stand. Dette er nok den dyreste plenen i Oppdal, ja. I sommer har vi sysselsatt en mann for å holde banen i stand med klipping av gress og annet vedlikeholdsarbeid, sier Toftaker.

Den gode jobben med å vedlikeholde banen settes stor pris på blant spillerne.

- Det er en fornøyelse å bruke golfbanen i Oppdal, den er utrolig fin for tiden. Vekstforholdene har vært fantastiske i sommer, slik at forholdene har blitt suverene, sier Erik Sæther.

Sæther merker også at aktiviteten har økt i Oppdal.

- Det merkes også på golfbanen at aktiviteten er høyere. Det er mange nordmenn som reiser i hjemlandet, og også en del hyttefolk som spiller golf her i Oppdal, sier han.