11 personer har gjort unna årets ni topper

Årets Topptrim er godt i gang. Registreringen på Sport 1 viser at 11 personer har gjort unna årets ni topper allerede.

Kjell Arve Husby forteller at 11 personer så langt har besteget alle ni topper denne sesongen.   Foto: Jan Are Melgård

Sport

I år har Topptrim-toppene et grått fokus, da seks av toppene enten heter Gråhøa eller Gråhaugen.

- Foruten de grå er Høghøa og gjengangerne Svarthaugen og Våttåhaugen med, sier Kjell Arve Husby i Topptrim.

Husby har med seg Arvid Hindseth som trim-postmann. De to registrerer at det er godt besøk på de utvalgte toppene. 

Årets sesong er nummer 23 i rekken, og det er flere deltagere som har vært med alle årene. Det betyr at de har gått 207 fjellturer med Topptrim. De mest ivrige var tidlig ferdig med turene, og mange av dem gjennomførte på ski.

Gull, sølv og bronse

Tar man alle toppene og registrerer dette, har man en mulighet til å kjøpe gullmerket. For å kvalifisere til sølvmerket må man bestige seks topper, mens bronsemerket kan kjøpes etter tre. Merkene er preget av Oppdalsfjell med navn. De som tar alle merker i 5, 10, 15 eller 20 år får en spesiallaget diplom som er laget av Tone Rise Viken og Mali A. Hoel.

De 11 som hittil har registrert seg ferdig med årets ni topper er: Erling Meirik, Anita Hokseng, Kari Sæther, Jarle Magne Stene, Marit Tande, Anne Jorun Strand, Reidar Duås, Inger Kristin Fossum, Gunn Olsen, Willy Hassel Olsen og Inge Bertil Bruseth.

Det er likevel god tid til å gjennomføre årets toppturer, og fristen er godt innen rekkevidde dersom man satser på et av de tre merkene.

De som har en topp eller flere til gode, kan trøste seg med at fristen for å bli ferdig er den 1.november, opplyser Kjell Arve Husby.