Emilie Joramo fikk skryt av treneren etter tidenes første Rosenborg-kamp

Fredag spilte Rosenborgs kvinnelag sin første seriekamp noensinne. Emilie Joramo fra Innset i Rennebu spilte hele kampen, og fikk skryt av treneren.

Rosenborgs trener Steinar Lein har stor tro på Emilie Joramo, og er også fornøyd med hennes bidrag i den første serierunden og fremgangen hun har vist inn mot denne sesongen.   Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sport

Fredag ble årets sesong av Toppserien innviet, da Rosenborg tok imot Lillestrøm på Koteng Arena. Dette var tidenes første seriekamp for Rosenborgs kvinnelag, og motstander var laget som har vunnet de seks siste seriemesterskapene, Lillestrøm. Emilie Joramo fra Innset i Rennebu spilte hele kampen, og gjorde en god figur i kampen som endte 1-1.

- Jeg synes Emilie gjør en god kamp, og hun bidrar veldig mye, blant annet med sin løpskapasitet. Hun er ekstremt viktig i den defensive delen og i det høye presset vårt, sier Rosenborgs trener Steinar Lein til Opdalingen.

- Det er kjempeviktig å ha spillere med stor kapasitet, som dekker store rom og sprinter mye i løpet av en kamp. Der er Emilie egentlig litt i særstilling, legger Lein til.

- Jeg synes hun har tatt store steg

Joramo spilte mange kamper for daværende Trondheims-Ørn i Toppserien forrige sesong, da som 17-åring. Steinar Lein merker allerede etter en serierunde at hun har tatt steg i det offensive spillet sitt.

- Hun er også en god spiller med ball, og jeg synes hun har tatt store steg i den biten av spillet. I fjor ble hun ofte litt stresset og gjorde en del enkle tekniske feil. Allerede i den første kampen, synes jeg at man ser at hun har utviklet dette i løpet av vinteren, skryter treneren.

Hvis man i tillegg tar med i betraktningen at motstander i den første kampen var Norges desidert beste lag de siste årene, må utviklingen til Joramo betraktes som meget imponerende.

Rosenborgs nest beste og målgivende pasning

NTB skal dekke hver kamp av Toppserien denne sesongen. De liveoppdaterer og setter dessuten en børskarakter på spillerne til begge lag i hver kamp. Av de 12 spillerne som fikk nok spilletid til å få børskarakter, var Joramo den RBK-spilleren med nest høyest karakter i serieåpningen. Børsen som settes går fra 1-10, og jenta fra Innset fikk 6 på børsen for sin innsats mot Lillestrøm. Den eneste fra RBK som NTB mener var bedre, var Cesilie Andreassen, som fikk børskarakteren 7. Andreassen ble forøvrig også tatt ut på rundens lag i Toppserien, som eneste spiller fra RBK.

Emilie noterte seg også for en målgivende pasning, da det var hun som spilte ballen ut til Julie Blakstad som utliknet til 1-1, på det som vel egentlig var et innleggsforsøk.


- Å få være med på etableringen av et damelag med RBK er veldig stort

Emilie Joramo gleder seg til å kunne spille med RBK-logoen på brystet.Opplever enorm interesse etter navnebytte

Ikke mye tid til soling når Emilie Marie Joramo og resten av Rosenborg Kvinner er på sydentur.Arne Gunnes forlater Rennebu, signerer for ny klubb

Rennebus mest profilerte spiller har fått tilbake lysten til å spille på et høyere nivå og signerer i dag for trondheimsklubb.