En deltaker fikk 25-årspremie etter en helt spesiell Embretsmarsj

Drivdalen IL er godt fornøyd med deltakelsen i årets Embretsmarsj.

Deltakerne fikk i år gå marsjen når det passet dem, mellom 15. og 28. juni.  Foto: Jenny Kristin Heggvold

Sport

Årets Embretsmarsj er vel gjennomført, i en litt annerledes innpakning enn det tradisjonelt sett på grunn av koronasituasjonen.

I stedet for å arrangere marsjen på en spesifikk dag, ble det i år lagt opp til at folk kunne gå når de ville, mellom 15. og 28. juni, og mange benyttet seg av muligheten til å komme seg ut på tur i vakre Vårstigen.

149 deltakere gjennomførte marsjen i søndre Vårstigen, mens 28 deltok i nordre Vårstigen.

 Det ble delt ut i alt 49 premier etter årets Embretsmarsj.

Jo Furunes mottok et malt trefat for å ha gått marsjen i 25 år.

Fem deltakere fikk utdelt «krokåtstaver» for å ha gått marsjen i 20 år og det ble utdelt fire malte porselensfat til deltakere som har gått marsjen i 15 år.

Ti mottok tøymerker for 10 års deltakelse, fem fikk gullmerker for seks års deltakelse, åtte fikk sølvmerker for tre års deltakelse og 16 fikk bronsemerker for å ha deltatt for første gang.

Leder i Drivdalen Idrettslag, Jenny Kristin Heggvold, var fornøyd med årets marsj, situasjonen tatt i betraktning.

- Jeg synes dette er bra deltakelse, da det krever litt mer organisering fra deltakerne selv i og med at det ikke ble satt opp buss i år, men at de måtte ordne med transport selv. Det virker som at folk er glade for at det ble marsj, og at vi ikke måtte avlyse. Det er noen som har deltatt hvert eneste år siden de ble født, som er opptatt av å få med seg dette hvert år, sier hun til Opdalingen.

Neste år håper hun at de igjen kan gjennomføre marsjen på tradisjonelt vis. Da blir det markering av Embretsmarsjens 40-årsjubileum.

- Vi er fornøyde med årets marsj, men jeg må jo si at det blir en litt annen stemning når alle treffes og går sammen på samme dag. Det er også litt enklere å premiere folk da. I år har vi kjørt ut premier til deltakerne i etterkant.

De fleste som har gjennomført marsjen de siste 14 dagene, har gjort det i helgene.

- Det har ikke vært noe organisert deltakelse, men det varierer om det er folk som går alene, sammen med familien eller med vennene sine.