Didrik Tønseth har inngått samarbeid med VPG - deltar i Oppdal fjellmaraton

Langrennsprofil og norgesmester i terrengløp, Didrik Tønseth har skrevet under en samarbeidsavtale med Dynafit. Han skal også løpe Oppdal fjellmaraton i august.

Didrik Tønseth har inngått en samarbeidsavtale med Dynafit. Han blir å se i Oppdal i august, og skal delta i fjellmaraton.   Foto: Didrik Tønseth - privat

Sport

Didrik Tønseth skal løpe med utstyr fra Dynafit de neste to årene. Det er klart etter at han har signert en avtale med produsenten. Vertical Playground AS (VPG) er distributør av Dynafit i Norge, og det er derfor de som har skrevet en avtale med langrennsløperen.

Didrik Tønseth er mest kjent som langrennsløper. Han kan vise til en solid merittliste i langrennssporet, og har blant annet to VM-gull og et olympisk gull. Han har også markert seg i løping de seneste årene, og i 2018 tok han NM-gull i terrengløp. Han ble nummer to i 2019, kun slått av Henrik Ingebrigtsen, og under EM i november 2019, ble han nummer 25.

- Vi er stadig på jakt etter gode ambassadører for merkevarene våre, og Dynafit løp er virkelig et satsingsområde nå. Det som er litt moro, er at Didrik har fanget opp Dynafit som et alternativ selv, og var interessert i å teste ut noen sko. Han fikk derfor noen testsko av oss, som han var veldig fornøyd med, forteller markedsansvarlig for VPG, Steffen Fjelldal.

- Den suksessfaktoren jeg har vært på leting etter

VPG er naturligvis veldig glade for å ha Tønseth med på laget. Fjelldal håper også at man gjennom samarbeidet kan nå ut til en ny målgruppe.

- Dette gagner oss og Dynafit gjennom at han åpner opp for en målgruppe som vi kanskje ikke har hatt så god kontakt med tidligere, nemlig trenings- og langrennsmiljøet. Han hjelper oss med å få ut merkevaren til et litt bredere publikum, og det ser vi på som en veldig stor verdi, sier han.

- Han skaper også enda bedre kredbilitiet til Dynafit som løpeskomerke. I tillegg er han en veldig likanes kar, som også er god til å få frem budskapet i blant annet sosiale medier. Han passer også merkevaren vår ganske godt på flere områder, legger Fjelldal til.

Steffen Fjelldal er veldig glad for å ha med seg Didrik Tønseth på laget rundt Dynafits satsing på løping.   Foto: Mats Eid Bjørset

 

Tønseth innrømmer at hans hovedsatsing fortsatt er i skisporet, men utelukker ikke et satsingsbytte den dagen han legger skiskoene på hylla.

- Jeg liker veldig godt å løpe. Hovedsatsingen er fremdeles langrenn, men jeg legger ikke skjul på at jeg ønsker å gi løping et forsøk når skikarrieren er over. Mye av treningen innen langrenn kan overføres til løping, spesielt i terrenget, sier Tønseth til Enern Oppdal.

Langrennsløperen har testet flere modeller og typer sko før han testet Dynafit, men føler at han nå har truffet blink.

- Det er ikke ofte jeg finner noe som passer sånn umiddelbart. Men det gjorde det med skoene til Dynafit og spesielt modellen Feline Up Pro. Den responderer svært godt på ulike typer terreng og jeg føler den har den suksessfaktoren jeg har vært på leting etter, skryter Tønseth.

Tønseth har selv hytte i Oppdal, noe han også trekker frem som et positivt aspekt.

- Dynafit er et godt etablert og kjent merke som profileres mot bratt friluftsliv. Det er heller ingen bakdel at Dynafit sine kontorer ligger i hyttekommunen min, legger han til.

Skal løpe fjellmaraton

Oppdal fjellmaraton gjennomføres i slutten av august denne sommeren, og går over to dager på grunn av koronarestriksjoner. Tønseth har meldt sin ankomst, og skal etter planen løpe 22 km, som går av stabelen søndag 30.august.

- Jeg har hørt mye bra om Oppdal fjellmaraton, både når det gjelder løypeprofilen og selve arrangementet. Derfor gleder jeg meg veldig til å stille til start, sier han.

- Løypa går i et fantastisk fint område, men jeg antar det ikke blir tid til å nyte spektakulær utsikt underveis. Jeg er forberedt på et syretungt løp, humrer han.

Det er ikke en spesifikk del av avtalen mellom Tønseth og Dynafit at han skal være med på fjellmaraton.

- Hvilke aktiviteter han blir med på, styrer han en del selv. Vi har en avtale som går på han som utøver, og da den verdien det medfører for oss. Han ville bli med på fjellmaraton fordi han synes det er et interessant løp, og det kan være en fin oppkjøring til langrennssesongen også, sier Steffen Fjelldal.

Rekord står for fall?

Arrangøren av Oppdal fjellmaraton jobber med flere profiler som kan være aktuelle under årets utgave, og har også fått bekreftet flere som skal ta opp kampen med Tønseth.

- Vi har tatt Tønseth sitt ønske på alvor og invitert Kilian Jornet. Samtidig har vi vært i kontakt med andre profilerte løpere, samt kolleger til Tønseth på skilandslaget. For oss er det viktig, og ikke minst morsomt at profiler stiller til start. Samtidig er hovedmålet vårt å nå ut til bredden av ivrige løpere, påpeker prosjektleder i Enern Oppdal, Margrete Vognild Blokhus.

Spanske Kilian Jornet er en av verdens beste fjellløpere, og også Steffen Fjelldal håper at spanjolen tar turen til Oppdal i slutten av august.

- Didrik er litt giret på å få i gang en duell med Killian Jornet, som er i verdenstoppen i fjelløping. Det hadde vært utrolig moro om han tok turen, mener Fjelldal.

Tønseth selv er også interessert i å konkurrere mot verdensmesteren i fjelløping.

- Det hadde vært utrolig artig om Kilian Jornet hadde stilt til start på 22 kilometeren. Det er alltid interessant å måle seg mot de aller beste, konstaterer Tønseth.

- Motbakkemesteren Johan Bugge fra Eidsvåg stiller også til start mot Tønseth. Det samme gjør veteranen og randonee-kongen Ola Hovdenak. Begge er nå bekreftet. Det skal bli ordentlig gøy se farten som blir satt fra start på Remmasætra, det gleder jeg meg til. Jeg tror rekorden på 1 time og 56 minutter fra 2018 henger i en tynn tråd, sier Vognild Blokhus.

Tønseth er en av flere meget sterke navn som skal delta i årets fjellmaraton. Skal et par sko fra Dynafit hjelpe trønderen frem til ny rekord?   Foto: Didrik Tønseth - privat

Positiv til at både sykkelfestival og fjellmaraton kan gjennomføres

I august er det planlagt både sykkelfestival og fjellmaraton i Oppdal. Det planlegges ut fra at begge kan gjennomføres, selv om det er noe usikkerhet knyttet til koronasituasjonen.

 

JuniorSommer i Oppdal - prøv ulike aktiviteter

Denne sommeren har idrettslag og klubber i Oppdal gått sammen om å lage et aktivitetstilbud for barn og unge.Trøndelags ordførere er klar i sin tale: - La alle få trene og spille kamper

Opprop fra ordførere i Trøndelag om å få i gang breddefotballen.Gjevilvasshytta og Trollheimshytta blant Norges 15 fineste

DNTs friluftsmagasin Fjell og Vidde har lansert en konkurranse hvor Norges fineste DNT-hytte skal kåres. Både Gjevilvasshytta og Trollheimshytta er nominerte.