- Du er en ensom svale innen din idrettsgren

Spesialhopperen Jo Krogstad, Rennebu idrettslag/Trønderhopp, får årets talentstipend av lokalbanken.

I det skarpe solskinnet på torget, er det Liv Heidi Uvsløkk fra Orkla Sparebank som får gleden av å overrekke skihopperen Jo Krogstad bankens talentstipend for 2020. Til venstre står leder i Rennebu idrettslag, Mari Ytterhus.  Foto: Jan Inge Flå

Sport

Det sies at talent er noe som ligger iboende hos folk flest, og noe som kan rendyrkes og perfeksjoneres gjennom trening.

Orkla Sparebank, i samarbeid med Rennebu idrettslag, ønsker å bidra til å dyrke frem disse idrettslige talentene, og deler derfor hvert år ut et talentstipend til egnede kandidater.

- Selvsagt har vi kandidater

For 2020 ble stipendet delt ut for 10. gang på rad, for som leder i Rennebu idrettslag, Mari Ytterhus så treffende sier det:

- Talentstipendet deles ut dersom det finnes kandidater, og selvsagt har vi kandidater i Rennebu idrettslag.

Her er Jo Krogstad åtte år og midt i et svev som sannsynligvis måler omtrent det samme i meter. Det lønner seg med trening over tid, og så skader det heller ikke å innha et talent for sporten en bedriver.  Foto: Jan Inge Flå

 

For 2020 går stipendet, som består av en sjekk på 10.000 kroner, til skihopperen Jo Krogstad.

- Stipendet går til en utøver som driver en idrett som må sies å være en utradisjonell gren i Rennebu. De siste jeg kan huske som drev med skihopp i Rennebu idrettslag, er Magnar Langklopp og Steinar Bråthen, og det er jo en mannsalder siden. Derfor er det ekstra stas at stipendet i år går til Jo, sier Ytterhus.

Høyt nasjonalt nivå

I begrunnelsen for tildelingen, står det at Jo Krogstad allerede presterer på høyt nasjonalt nivå, noe som vitner om et fremragende talent. Han er dedikert, og viser at trening over tid utvikler talentet videre.

- Du er en ensom svale innen din idrettsgren i Rennebu, og derfor er det også bra at du nå er en del av TrønderHopp, sier Ytterhus, henvendt til skihopperen under tildelingen på torget i Rennebu.

Jo Krogstad i aksjon i en litt større bakke.  Foto: Arkiv

 

- Pengene går til utstyr og reiseutgifter. Trenger jeg penger til andre formål, får jeg heller bruke av egne midler, smiler Jo Krogstad.

Den fryktløse skihopperen forteller at hoppmiljøet, det i likhet med annen aktivitet, har merket koronasituasjonen godt.

- Det har blitt dårlig med renn, men desto mer alternativ trening. Men nå har vi heldigvis begynt å hoppe igjen, og da først og fremst i Knyken og Granåsen.

Hoppskole

Krogstad forteller at han nå går en travel tid i møte.

- Nå er det straks samling i Trønderhopp skolen, der vi utøvere er med som trenere for de aller yngste. Omtrent som en fotballskole, sier han.

Han lover også at han fortsatt kommer til å satse på hoppsporten i flere år fremover.

- I hvert fall så lenge jeg går på skolen i Trondheim, og den er det ennå tre år igjen av. Men det blir ganske sikkert i enda flere år, er den beroligende meldingen fra Rennebu store håp i hoppbakken.


To pallplasser for hopptalentet

Spesialhopperen Jo Krogstad er i rute før junior-NM på Rena. Men først er det ny konkurranse i Norgescupen, denne gang på «hjemmebane».Svevde 120 meter i sitt første Granåsen-hopp

Og nå har spesialhopperen fra Rennebu tatt sin første pallplass i Norgescupen.

 

Orkla Sparebanks Talentstipend

I tillegg til Jo Krogstad for 2020, har følgende representanter for Rennebu idrettslag mottatt stipendet:

2011: Jonas Hårstad
2012: Arne Gunnes
2013: Håkon Myrmo
2014: Sindre Smestu Holm
2015: Thea Emilie Pedersen Havdal
2016: Håkpn Halseth
2017: Emilie Joramo
2018: Simen Hårstad
2019: Sigrid Ytterhus Haugset