- I utgangspunktet et gunstig oppsett for oss

Vårsesongen strykes, og seniorlagene spiller enkel serie der lagene møter hverandre èn gang.

Olav Stavne er forsiktig optimist på vegne av Jutulan foran det som ser ut til å bli et rotterace i kampen om poengene i en "halv" fotballsesong.  Foto: Jan Inge Flå

Sport

Det begynner så smått å bli litt liv og røre på fotballarenaene rundt omkring, så også på kunstgrasbanen i Rennebu. De aldersbestemte lagene er i gang med sine treninger, det samme er seniorlaget i bygda.

Rennebu J13 var mandag samlet til sin aller første trening på kunstgrasbanen, og trenerduoen Geir Gunnes og Even Martin Meslo forsøkte så godt de kunne å holde styr på våryre fotballspillere.

- Vi er påmeldt med ett 7'er og ett 9'er lag, men er foreløpig usikre på hvordan sesongen blir. Men det er uansett fint å komme sammen igjen, sier de.

Våryre spillere på Rennebu J13 var denne uka samlet til sin første trening på kunstgrasbanen.  Foto: Jan Inge Flå

 

Denne uka kom det også nye retningslinjer i hvordan sesongen for seniorlagene skal gjennomføres. Det er bestemt at vårsesongen strykes i sin helhet, og at det spilles enkel høstserie.

Starter 8. august

Med forbehold om flere endringer, betyr dette at den opprinnelige terminlisten for høstsesongen er gjeldende. Serien halveres, hvilket betyr at sesongen 2020 vil bestå av kun 11 kamper, der første runde spilles lørdag 8. august, og avsluttes søndag 18. oktober.

Trener for 4. divisjonslaget, Olav Stavne, er klar på at kampoppsettet i utgangspunktet burde slå positivt ut for sitt lag. Rennebu møter samtlige toerlag i avdelingen på hjemmebane, noe som i hvert fall teoretisk kan være en fordel.

Rennebu A-lag er i trening foran det som blir en annerledes sesong, der første seriekamp ikke blir spilt før i begynnelsen av august.  Foto: Jan Inge Flå

 

Hva man møter når toerlag står på motsatt banehalvdel, er aldri godt å vite, men det er ofte slik at de pleier å reise til bortekampene med et noe mer redusert mannskap enn når de spiller på eget gress.

- Ja, det kan være gunstig for oss, så det er all mulig grunn til å være offensiv. Samtidig kan dette slå begge veier, understreker han.

- Må være påskrudd fra første kamp

Rennebu møter Buvik hjemme i serieåpningen, som på grunn av tiden vi lever i, først går av stabelen lørdag 8. august. I 4. divisjon avdeling 02 finner vi toerlagene til Nardo, NTNUI, Orkla og Stjørdals-Blink, og disse lagene kommer altså alle til Rennebu.

Selv om Rennebus fotballherrer er fornøyd med kampoppsett, betyr det ikke at Jutulan kan ta lett på oppgaven. Tvert imot, halv serie betyr også færre kamper til å rette opp en eventuell skjev start.

Stavne sier at halv serie også betyr at man bør være ekstra skjerpet allerede fra første kamp.

- De som kommer skjevt ut, blir fort hektet av, så det gjelder å være påskrudd fra første stund. Det er bare 33 poeng å spille om, minner han oss om.

Rennebu A-lag trener to ganger i uka på kunstgrasbanen i påvente av at det åpnes for å spille kamper.  Foto: Jan Inge Flå

 

Eneste lag på naturgress

Rennebu er det eneste laget i avdelingen som spiller sine hjemmekamper på naturgress. Stavne tror ikke dette faktum har så mye å si.

- Vi spiller på Frambanen så langt det lar seg gjøre, men ser ikke på det som noen spesiell fordel, så det er ikke derfor vi gjør det. Men spillerne trives på naturgress, og så er jo Frambanen en publikumsvennlig arena, sier han.

For en fotballinteressert rennbygg er det lite som kan måle seg med ærverdige Frambanen i strålende solskinn.  Foto: Jan Inge Flå

 

Rennebu har så smått startet sonderingen med å få på plass en eller flere treningskamper før høstens seriestart.

- Hvis det åpnes for slik aktivitet, vil vi prøve å få til noen treningskamper, noe som eventuelt vil bli spilt etter 15. juni, sier Stavne.

Brødrene Arne og Ole Gunnes blir også denne gangen viktige bidragsytere når Rennebu A-lag skal kjempe om poengene i det som blir en annerledes sesong.  Foto: Jan Inge Flå

 

Her er hva Trøndelag fotballkrets sier om retningslinjene for sesongen 2020 når det gjelder seriespill for seniorlag:

  • Kampene i vårsesongen er slettet/avlyst

  • Blir gjennomført enkle serier (jf. Breddereglementet § 4–2)

  • Kan være ulikt antall hjemme- og bortekamper (avdelinger med partall)

  • Høstsesongen gjennomføres i utgangspunktet som oppsatt (enkelte justeringer)

    • Oppstart fra 7. august 

    • Siste spilledatoer opprettholdes

  • Opp- og nedrykk gjennomføres etter bestemmelser i Breddereglementet § 4–7

  • KM-sluttspill gjennomføres som normalt jf. årshjul – info om gjennomføring kommer i august