Her er årets turmål for ivrige topptrimmere

Topptrimmen i Rennebu er 20 år, og foretar samtidig grep for å unngå spredning av koronasmitten.

Fra Sørøyåsen på Nerskogen med utstikt mot Svarthetta.  Foto: Arkiv/Rune Devold

Sport

Topptrimmen i Rennebu er 20 år, og også i år har Trimgruppa i Rennebu idrettslag funnet åtte fine turmål.

Nytt av året er at de har sløyfet boka, som et bidrag til å unngå mulig korona smitte.

- I jubileumsåret måtte vi ha med Rennebus høyeste topp, Svarthetta. I tillegg har vi to litt lengre turer og fem fine kveldsturer. Lengden på turene tilpasser du med hvor du starter, forteller primus motor Arild Bruheim.

De åtte turene som er med i Topptrim 2020 i Rennebu, er i tillegg til nevnte Svarthetta (1548 moh.), Grythatten (1367), Ramsøkallen (1251), Nonshøa (1213), Vardhøa (1048), Svarthattan (980), Gragjelfjellet (940) og Tosetlihøgda (864).

Klarer du kravet får du premie

Det er trimgruppa som foreslår utgangspunkt for turen, men dette er altså bare et forslag og noe man kan velge etter eget ønske.

Fullfører man samtlige av de åtte toppmålene, oppnås det 12 poeng. Voksne som leverer inn klippekort må ha minst åtte poeng, for de under 13 år kreves minst seks poeng, og for de under 11 år er det nok med fire poeng for å få premie.

- Alle som klarer disse kravene blir premiert, og i tillegg trekker vi ut en større turrelatert premie sponset av Kraftverkene i Orkla, forteller Bruheim.

Den spesialdesignede snyltekoppen deles ut til alle som oppnår et visst antall poeng i Topptrimmen.  Foto: Privat

 

Toppene er merket med skilt og har klippetang. Det anbefales at kartet studeres på forhånd, da høyden over havet angitt på klippekortet kan være viktig for å finne ”riktig” topp.

- Husk også å ha med kompasset eller GPS’en i sekken for å stake ut riktig kurs. GPS koordinater finnes på kortet, opplyser Bruheim.

Klippekort for årets topptrim er utlagt på Bygdasenteret i Rennebu og Nerskogen Landhandel.

I tillegg finnes det på www.rennebu.com. Vi anbefaler å ta med kart på alle turer – husk å sjekke at toppen er på kartet du tar med deg

Sosialt lavterskeltilbud

Topptrim er i utgangspunket et lavterskeltilbud, der målet er å få folk flest ut på tur. Turen blir i tillegg en enda bedre opplevelse om man slipper å gå for seg selv.

- Tar du turen sammen med andre, blir turopplevelsen enda mer "topp". Med litt kaffe og niste, er dette midt i blinken for både store og små, sier Arild Bruheim i Trimgruppa i Rennebu idrettslag.

- Og er du i tvil, ta gjerne med en flaske antibac i lomma eller sekken, oppfordrer han.

Han opplyser at om du ønsker mer informasjon om turene, finnes dette på Facebook siden Rennebu IL - Topptrim og Trimposter.

Populær vinteraktivitet

RIL Vinterturer 2020 ble startet som et prøveprosjekt, og må etter første sesong også karakteriseres som en suksess. Tiltaket ble avsluttet 30. april, og det er registrert over 1100 innsjekk på i alt 14 turmål.

Risknappen var den aller mest besøkte posten i nyskapningen Vinterturer 2020.  Foto: Privat

 

- Dette er veldig bra. Største poengsanker for menn ble Asbjørn Stavne med 102 turmål, og for kvinner Oddveig Rogogjerd med 45 turmål. Vi trekker også ut tredve av deltakerne som får sportsstrømper i premie, forteller Bruheim.


Vinterlige turmål - litt utenom allfarvei

Prøveprosjektet i Rennebu er så langt tatt i bruk av over hundre deltakere og må allerede kalles en suksess.

 

De femti første på lista får topptrim kopp hvis de stikker innom Bygdasenteret i Rennebu, mens sju deltakere premieres med gavekort på 500 kroner hver fra Intersport Oppdal.

Over tjue tusen navnetrekk

- Vi har prioritert å premiere ungdommen, og de ivrigste ungdommene som får sin velfortjente oppmerksomhet etter vinterens toppturer er Ida Skamfer, Thea Asphaug og Elieen Rokkonesløkk, mens det er to ekstra spreke voksne, Kjetil Asphaug og Jon Rokkonesløkk, som har fullført alle 14 turmål, forteller Bruheim.

Trimpostgeneral Arild Bruheim møtte en hyggelig hilsen da han kom til denne trimposten sist jul.  Foto: Privat

 

Bruheim er imponert over sine spreke sambygdinger, for i tillegg til å gå toppturer både sommer og vinter, er det et anselig antall personer som noterer navnet sitt i trimbøkene rundt omkring i kommunen.

- Vi har hentet inn trimbøkene på våre tjue trimposter, og her har vi registrert 22 184 turer fra etter påske 2019 til etter påske 2020. Rennbyggen er spreke, slår han fast.