Dette er kretsens plan for breddefotballen

Trøndelag fotballkrets tar sikte på å starte opp med kamper 7. august.

Rennebu A-lag må fortsatt vente på å få komme i gang med årets fotballsesong.   Foto: Katrine Silseth Naas

Sport

Trøndelag fotballkrets er godt i gang med å forberede og gjennomføre det arbeidet som må gjøres ut ifra at fotballkampene kan starte opp igjen.

I dag la de fram en foreløpig plan om hvordan kamputviklingen for 2020 kan bli, med forbehold om at det faktisk er mulig å komme i gang med kamper.

Seniorfotballen

For seniorene vil vårsesongen blir slettet og at høstsesongen skal gjennomføres slik den er oppsatt. Det fører til ulikt antall hjemme- og bortekamper for enkelte avdelinger.

Det tas sikte å starte sesongen for seniorer 7. august. Siste spilledatoer i høstsesongen opprettholdes. Opp- og nedrykk og KM-sluttspill gjennomføres som planlagt.

Seriespill barn og ungdom (10–19 år) og barnefotballen

Også for barne- og ungdomsfotballen, vil vårsesongen utgå. Her vil også høstsesongen gjennomføres i utgangspunktet som oppsatt.

Her vil siste spilledato være 18. oktober, med unntak for G16 og G19 i 0. divisjon.

- BDO-sluttspill (KM) gjennomføres som normalt. Info om gjennomføring vil komme i august, skriver kretsen på sine sider.

Når det kommer til barnefotballen, så blir det opp til klubbene å legge opp løpet. Her påpeker kretsen at det vil bli viktig å ha planene klare for høstsesongen.

NM og OBOS-cup

Rennebu G16 er at av flere lag som er med i OBOS-cupen. De hadde vunnet to kamper før koronasituasjonen inntraff, men nå må de vente enda lenger før de kan sette i gang med den igjen.

Trøndelag fotballkrets skriver at OBOS-cup 13 år til senior er utsatt inntil videre.

Når det kommer til NM, så er den avlyst for 16 og 19 år. De planlegges fortsatt NM for kvinner og NM for menn. Når det kommer til NM for menn, er kvalifiseringen avlyst.

- Ordinære runder (128 lag basert på 2019) planlegges fortsatt, skriver kretsen.