Fotballen ruller igjen i Oppdal

Herrelaget har trent alternativt med ball i to uker. Til uka starter også flere og flere av de yngre lagene opp igjen.

Fotballbanen er delt inn i flere soner for at flere grupper kan trene samtidig, ut fra de regler som gjelder.   Foto: Mats Eid Bjørset

Sport

Herrelaget til Oppdal har hatt fire treninger etter at forbudet ble opphevet. Spillende trener Steffen Fossum er glad for å ha gjengen samlet igjen.

- Vi har holdt på i to uker nå. Det er ganske redusert med tanke på hvilke øvelser vi kan gjennomføre. Det går mye i ballek og moro, for det viktigste er at vi møtes og har det sosialt, sier han.

Ikke obligatorisk

Fossum forteller videre at oppmøte ikke har vært all verden enda.

- Det har ikke vært kjempeoppmøte på treningene. Det ble sagt at det ikke er noe som er obligatorisk nå, vi bare møtes for å ha det litt gøy, understreker den spillende treneren.

Reglene tilsier at man kun kan trene i grupper på fem, og banen er også delt inn etter dette.

- Banen er delt inn i seks deler, hvor fem og fem spillere trener på hver sin del, sier Fossum.

Spillende trener Steffen Fossum forteller om en annerledes treningshverdag for seniorlaget, men han er glad for at gjengen igjen kan samles på banen.   Foto: Mats Eid Bjørset

I år mener treneren at Oppdal er opprykksfavoritt

Etter å ha sett på avdelingsoppsettet for sesongen, mener hovedtrener Steffen Fossum at Oppdal må tåle favorittstempelet denne sesongen.


Fire spillere og en voksen

Det har vært åpent for trening de to siste ukene for aldersgruppene fra 13 år og oppover. Til uka starter også flere av de yngre opp igjen, og et lag som gleder seg veldig til å komme i gang er G11-laget.

- Jeg tror det å treffe hverandre igjen blir veldig bra for dem. Det har vært begrenset med sosial tilgang i det siste, så jeg tror nok det blir veldig positivt for guttene å få truffet hverandre igjen, sier lagleder Veronika Dale.

Treningene fremover blir organisert i samarbeid med foreldregruppa, og planen er å sette opp en foreldreliste for å ha god dekning og kontroll på at regler følges.

- Planen er å dele inn i grupper på fire spillere og en forelder i hver sone på banen. Vi ønsker å ha en voksen i hver gruppe for å bistå i arbeidet med å følge de regler og tiltak vi må ta, sier Dale.

- Vi kommer også til å starte med en prat angående de regler og tiltak vi må følge, i forkant av den første treningen. Det er blant annet ikke lov til å ta ballen i hendene eller å heade, noe som kan være litt uvant, fortsetter hun.


Pengedryss til lokale krefter

I år deler Oppdalsbanken ut nesten en million kroner til lag og foreninger i Oppdal.- Jeg er gira på å slå kraftig tilbake

Kari Øyre Slind mister plassen på landslaget den kommende sesongen.

 

Får trent på basisferdigheter

Laglederen ser veldig positivt på at guttene nå igjen får samles, og selv om de ikke får gjøre det de synes er morsomt enda, tror hun utbytte fotballmessig vil bli veldig bra.

- Det morsomste for disse guttene er jo å spille kamp, også på trening. Siden det ikke er lov med nærkontakt, må vi finne andre måter å trene på nå, sier hun.

- Det kommer til å bli mye basistrening. Det kan godt hende at ting som ikke har vært like morsomt før, slik som enkle basisøvelser, blir satt mer pris på nå. Det er jo veldig god trening det også, legger Dale til.

Selv om guttene og jentene i Oppdal ikke får spille kamper med det første, er det bare å nyte tilbakekomsten til fotballbanen. Det vil nok være mye idrettsglede å se på banen i dagene fremover, med gutter og jenter som igjen får trent fotball sammen med sine gode venner.