- Jeg er gira på å slå kraftig tilbake

Kari Øyre Slind mister plassen på landslaget den kommende sesongen.

Kari Øyre Slind er ikke en del av landslaget i langrenn den kommende sesongen. Her under NM på Konnerud i vinter.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sport

I dag ble dame- og herrelandslaget i langrenn presentert for den kommende sesongen. Kari Øyre Slind har de siste årene vært fast inventar på laget, men hun er ikke en del av planene til landslaget den kommende sesongen. Det bekrefter langrennsløperen til Opdalingen.


Dagsformen var meget god, men kluss med smøring ødela for Kari

Kari Øyre Slind ble nummer 25 på tremila i Holmenkollen i går, en plassering hun selv mener burde vært langt bedre.Kjempeopptur for Slind: - Har sykt mye å si!

Silje Øyre Slind fikk oppturen hun ønsket seg på tremila i Holmenkollen. Nå skal resten av sesongen nytes.

 

Lystbetont trening

Årets sesong har gått under all forventning for Kari. Hun har tidligere snakket om frykten for at landslagsplassen skal ryke til Opdalingen.

– Tremila i Holmenkollen var viktig for meg med tanke på å få vist meg frem foran uttaket til neste sesong, og det er selvfølgelig ekstra skuffende at dette skjer. Jeg ble ikke klar engang i går, og følte egentlig at jeg kunne ha gått et par runder til i samme tempo, sa hun til Opdalingen etter målgang i Holmenkollen.

- Hvordan er situasjonen for din del nå?

- Jeg er ikke på landslaget og jeg vet ikke hvordan jeg skal gjøre det med regionslag. Det koster penger å være med og jeg er avhengig at klubben dekker teamavgiften for meg. Så jeg er avhengige av å få inn sponsorer og kanskje noen vil stille opp lokalt. I verste fall er det klubb-bytte og Innlandet som blir alternativet, men jeg ønsker å få representere Oppdal, så vi får se hvordan det blir økonomisk, sier hun til Opdalingen.

Nå blir det et ganske likt opplegg for de aller fleste utøverne frem til august. Det blir tre måneder med treningssesong i fellesskap.

Etter at sesongen brått ble avsluttet på grunn av koronasituasjonen, så har Øyre Slind vært sammen med flere av sine lagvenninner, hvor de har kjørt økter sammen og vært på flere turer.

- Det å være sammen med dem og å kunne dra på turer sammen, er lystbetont trening. Du får treningstimer i boka som du ikke tenker over og det er fint å bruke denne tiden på å få gjort det du ikke har tid til i en sesong, sier hun.


Gladmelding for Silje Øyre Slind, får gå i Kollen likevel

Fikk plass fordi to andre løpere trekker seg.Fikk troen tilbake etter opptur på sprinten

Fra å ha mest lyst til å legge opp torsdag, fikk Silje Øyre Slind tilbake troen under NM-sprinten på Konnerud fredag.

 

Vil kjempe om VM-plass

- Hva tenker du om å ikke få plass på landslaget den kommende sesongen?

- Det er selvfølgelig kjipt og for min del er det det økonomiske og det sosiale jeg vil savne. Treningsmessig og kvalitetsmessig vil det ikke bli noe dårligere. Og kanskje er det bra med en forandring, men jeg kommer til å savne laget. Så det vil bli en annerledes sesong på mange måter, sier hun.

Øyre Slind er topp motivert for å slå tilbake neste sesong.

– Jeg har uansett ikke tenkt å gi meg. Jeg vet hvilket nivå jeg har inne. Jeg er utrolig irritert på meg selv for at det gikk så galt i år. Jeg er uansett gira på å slå tilbake, sier hun.

Samtidig sier hun at hun hva som har gått galt i år.

- Jeg håper på litt mer stang inn fremover, sier hun.

- Hva var det som ikke fungerte i år?

- Jeg prøvde å ta et steg i år og prøvde en ny treningsmetode. Og jeg tror kanskje jeg gapa over for mye. Det kunne blitt veldig bra, men totalbelastningen ble for stor. Så da november kom og sesongen skulle starte, så var det for sent å gjøre noe med det. Og det er utrolig kjipt, sier hun.

Den kommende sesongen er det VM i Oberstdorf i Bayern i Tyskland. Oppdalingen har et primær mål om å kjempe seg til en plass i troppen som skal konkurrere der.

- Hva må du gjøre for å kunne slå tilbake?

- Jeg må få en bra treningsperiode. Men samtidig må jeg moderere treningen. Jeg er en person som liker å pushe grensene og jeg kan bli litt ivrig, så jeg må klare å holde meg i skinnet. Jeg må passe på så jeg har det lille ekstra overskuddet, sier hun.


Kari Øyre Slind vurderer å avslutte sesongen

Kari Øyre Slind (28) får ikke de svarene hun ønsker seg fra egen kropp. Nå åpner landslagsløperen for å si at nok er nok denne sesongen.Astrid ble nummer to i Marcialonga

Det ble en norsk jubeldag i Marcialonga søndag. Fem av seks pallplasser ble okkupert av norske utøvere, inkludert andreplassen til Astrid Øyre Slind.Astrid vant langløpet

Astrid Øyre Slind imponerte stort under lørdagens 62 kilometer lange klassisk-renn i Sveits.