- Vi har ikke avlyst, men har heller ikke tenkt å arrangere

Årets sykkelkarusell er satt på vent. Det betyr ikke at du er forhindret fra å ta deg en trimtur sammen med andre.

Sykkelkarusellen i Rennebu pleier å samle mange trimmere. I år er også dette populære arrangementet satt på vent på grunn av koronakrisen.  Foto: Jan Inge Flå

Sport

Hadde situasjonen vært som den pleier å være, ville Trim- og sykkelgruppa i Rennebu idrettslag arrangert årets første Sykkelkarusell i dag, søndag. Sykkelkarusellen er definert som et idrettsarrangement, noe som gjør at det ikke kan arrangeres, i hvert fall ikke ennå.

- Vi tar også helsa på alvor

Regjeringen har bestemt at kultur- og idrettsarrangement forbys frem til 15. juni, der restriksjonene gjelder alle typer idrettsarrangement, både store og små.

- Vi har ikke avlyst sykkelkarusellen, men har heller ikke tenkt å arrangere. Vi må bare avvente, sier Arild Bruheim i Trim- og sykkelgruppa.

Arild Bruheim (t.h), her sammen med sin trofaste medhjelper i organiseringen av sykkelkarusellen Lars Rokkones, oppfordrer folk til å trimme uorganisert og gjerne sammen. Men ikke flere enn fem.  Foto: Jan Inge Flå

 

Yrende sykkelliv

Stor deltagelse da årets sykkelkarusell i Rennebu ble tråkket i gang.

 

Bruheim er klar på at det ligger mye mental helse i å ha et mål, og det treffe andre med det samme målet. Han oppfordrer derfor sykkeltrimmere og andre til å komme seg ut.

- Organiser dere selv, for jeg tror nok vi må leve med dette lenge. Vi tar dette på alvor, men vi tar også helsa på alvor, så jeg oppfordrer folk til å ta turen ut. Men da i form av uorganisert aktivitet, og ikke flere enn fem sammen, sier han.

- Vår egen lille sykkelkarusell

Noen av de som kjenner kriblingen i føttene, og som helt sikkert hadde deltatt i sykkelkarusellen om den hadde blitt noe av, er trekløveret Arve Bøe, Ivar T. Hoel og Per Morten Lorentzen på Stamnan i Rennebu.

Karusell eller ikke, søndag ettermiddag var det uansett klart for vårens første felles trimtur fra sykkelsetet.

Lorentzen til alt overmål med splitter ny sykkel.

- Dette blir jomfruturen og vår egen lille sykkelkarusell, sier han.

Ivar T. Hoel (t.v) og Arve Bøe ser beundrende, ja nesten misunnelig bort på den splitter nye sykkelen til Per Morten Lorentzen. Trioen skal straks i gang med årets første felles sykkeltur, og arrangerer dermed sin egen lille sykkelkarusell.  Foto: Jan Inge Flå

 

Sykkelkarusell med mulighet til en (is)kald dukkert

Er du med på lavterskeltilbudet kan du vinne både hard valuta og en splitter ny sykkel.

 

Trioen har ikke satt seg spesielle mål for søndagsturen, og antyder at de heller får se hvor lang turen blir, og hvor de etter hvert havner, etter hvert som turen skrider frem.

- Vi sykler til vi blir svette. Så hviler vi litt, og så sykler vi tilbake, sier de.

- Hold an, jeg må få pumpet mer luft i dekkene først, sier Hoel.

Slik blir det, men omsider er de endelig klare for kraftprøven. Og ettersom vi ikke har mottatt info som tilsier noe annet, tyder alt på at de kom seg velberget tilbake til utgangspunktet en gang utpå kveldingen.