Forlater Team Minera Skifer etter fem år

Steffen Walstad skal ta fatt på nye prosjekter.
Sport

2. påskedag annonserte Steffen Walstad at han velger å forlate Team Minera Skifer etter denne sesongen. Han har vært en del av dette laget i fem år.

-  Noen ganger har kanskje slike samarbeid en utløpsdato. Når man har vært på et høyt nivå over lengre tid kreves det enda mer for å utvikle seg og holde seg skarpe. Vi kom til et punkt der vi hadde for mange ulike tanker om hvordan vi skulle løfte oss videre. Det er viktig å være samkjørte for å ha en sjans, så da ble det naturlig å løfte blikket til andre muligheter, sier han til Opdalingen.

Høydepunkter

Han ble introdusert for curling av broren sin og ble dratt med da han var 11 år. Til sammen har han drevet med curling i tjue år. Fem av disse var han en del av Team Minera Skifer. Han sier at de fem årene med laget har vært en fantastisk opplevelse.

- Spesielt den perioden da vi var opp og nikket som et av få amatørlag blant de ti beste lagene i verden. Da fløt spillet vårt veldig godt, og jeg følte vi var et ustoppelig lokomotiv til tider, sier han.

- Hvilke høydepunkter/opplevelser vil du trekke fram?

- Da vi klarte å kvalifisere oss til det første verdensmesterskapet vårt gjennom en knallsterk sesong, med sluttspill i samtlige turneringer og tre lange dramatiske kvalik-kamper mot Ulsrud på Lillehammer står høyt. Deretter å debutere i første VM-kamp i Edmonton foran 10.000 høylytte tilskuere var sterkt. Ellers det å bli det første norske laget i historien, og det tredje ikke-kanadiske noensinne til å nå en Grandslam-finale er noe jeg er stolt av at vi klarte, sier Walstad.

Et annet artig minne han husker, er at flere oppdalinger tok turen til Las Vegas for å heie på laget i VM.

- Det var en veldig spesiell opplevelse å spille curlingkamper på is og så ut i 40 varmegrader og møte alle oppdalingene ved bassengkanten eller i kasinoene, sier han.

Han forteller at det er veldig mange curlingminner å ta av.

- Men mest av alt det å ha denne daglige treningsøkten å støtte seg på og finne ro i har vært en kilde til mye godt, sier han.

Nye prosjekter

Oppdalingen sier at selv om han nå forlater teamet han har vært en del av de siste fem årene, så vil han fortsatt drive med curling i fremtiden.

- Jeg tenker iallfall seks, kanskje ti år fremover. Derav vil jeg være med å bygge opp morgendagens modell for norsk toppcurling. Mulig det blir et langsiktig prosjekt for å nå det samme nivået, men tror det blir bra for norsk curling. Dette nye prosjektet ser veldig lovende ut, og vi mangle bare noen siste brikker før det hele er på plass, sier han.