Det er mye å ta av, den er våt og tung, men vekk skal den

Nå går fotballgruppa i Rennebu i dialog med kommuneoverlegen om hvilke retningslinjer som gjelder for bruk av banen.

Mannskap fra Teknisk drift i Rennebu kommune brøyter nå kunstgrasbanen på Berkåk i Rennebu. Det er nok å ta av.  Foto: Jan Inge Flå

Sport

Morten Eggan og Arnfinn Joramo fra teknisk drift i Rennebu kommune, startet i dag, onsdag, arbeidet med å brøyte kunstgrasbanen på Berkåk. Snøen er våt og tung, og det er mye av den.

- Vi regner med å bruke to dager på jobben, der vi fjerner snøen så bare et lite lag står igjen. Dette blant annet for å unngå å kaste gummikulene ut av banen, forteller brøyterne.

Arnfinn Joramo og Morten Eggan fra Teknisk drift regner med å bruke to dager på å brøyte kunstgrasbanen.  Foto: Jan Inge Flå

 

- På denne måten unngår vi også å skade kunstgresset, legger avdelingsleder Teknisk drift, Geir Fjellstad til.

Inntil videre helt stengt

Fjellstad overlater til fotballfolket og kommuneoverlegen om å finne løsninger for selve bruken av banen, men sier på generelt grunnlag at dette handler om tillit mellom de voksne, barna og ungdommen.

Hvis været er på lag, vil resten av snøen erfaringsmessig forsvinne ganske fort, men det er uansett ikke aktuelt å åpne banen før tidligst neste uke.

Dette presiseres av Olav Stavne fra fotballgruppa i Rennebu idrettslag.

- Selv om den skulle bli grønn, er banen helt stengt for aktiviteter denne uka. Vi vil være på den sikre siden, så banen vil forbli stengt inntil fotballgruppa og kommuneoverlegen i fellesskap har kommet frem til hvilke retningslinjer som skal gjelde. Jeg vil derfor snakke med Arne Opdahl om hvordan vi skal forholde oss til bruken av banen. Vi må diskutere i hvilken grad vi åpner banen for aktiviteter, sier Stavne.

Snøen på kunstgrasbanen er tung og våt, men vekk skal den.  Foto: Jan Inge Flå

 

Kreves disiplin 

Planen er at seniorlaget tar i bruk banen så raskt som mulig når den er klar. Fotballforbundet har kommet med klare retningslinjer i hvordan organisert trening kan foregå i forbindelse med utbruddet av koronaviruset, noe som også gjelder for aldersbestemte lag.

For å følge dette, kreves det disiplin av både fotballspillere uansett alder, trenere og foresatte.

- Det er med litt blandede følelser at banen nå nærmer seg klar til bruk. Vi må finne en ordning i hvordan vi skal organisere dette, og jeg tror nok at banen stenges for egenaktivitet uten at voksne er til stede. Vi i fotballgruppa har ikke mulighet til å stå vakt, derfor er det kjempeviktig at barn og voksne forholder seg til retningslinjene. Vi må være nøye, og samtidig må vi respektere om noen barn ikke ønsker å være med på treninger ennå, sier Stavne.

Selv om det så smått grønnes, vil ikke fotballbanen på Berkåk bli åpnet for noen form for aktiviteter før tidligst neste uke.  Foto: Jan Inge Flå

 

Løping og (lang)pasninger

Rennebu A-lag må i likhet med fotballen ellers, vente på seriestarten. Olav Stavne har vært optimist, men er blitt mer og mer usikker på om det blir 4. divisjonsspill for Jutulan på denne siden av sommeren.

- Hvis vi ikke får spilt kamper i juni, tror jeg sesongen i beste fall blir spilt som halv serie, sier han.

Når seniorene entrer Rennebu kunstgrasbane, forhåpentligvis i neste uke en gang, blir det en noe annerledes treningsform enn det de er vant til.

- Alle kan delta på treningene, men ikke i større grupper enn fem og ikke nærmere hverandre enn to meter. Så det ligger an til mye løpsaktiviteter og pasningstrening, sier Olav Stavne.