- Å få være med på etableringen av et damelag med RBK er veldig stort

Emilie Joramo gleder seg til å kunne spille med RBK-logoen på brystet.

Emilie Joramo i den nye RBK-drakta for kvinnene.  Foto: Grain Station Co

Sport

Emilie Joramo fra Rennebu og resten av lagvenninnene på Rosenborg skulle i disse tider ha spilt sine første kamper for denne sesongen. Men koronasituasjonen gjør at all toppfotball og idrett er utsatt på ubestemt tid.

- Det er veldig kjipt når man har forberedt seg så lenge til en ny sesong. Og spesielt når det er første sesong i RBK-drakt, og mye ble bygget opp til den første kampen. Nå dessverre alt utsatt, men man må bare stå i det, sier hun til Opdalingen. 

Egentrening

- Hva gjør du for å holde fotballformen vedlike?

- Jeg trener masse på egenhånd, kanskje litt mer enn til vanlig, da man har litt mer tid siden skolen er stengt. Jeg prøver å få en så normal treningsuke som vanlig, med 1 til 2 økter per dag, sier hun.

Hun sier at hun ofte kjører en styrkeøkt og en fotball/utholdenhetsøkt hver dag.

- Når jeg har vært i Trondheim har vi lov gjennom klubben til å trene på banen, men bare en og en eller i små grupper med to meters avstand. Det begrenser fotballmulighetene i forhold til vanlig spill og dueller. Når jeg nå drar hjem i påsken har jeg ikke tilgang på bane, og må trene alternativt, ski, løpe, styrke og liknende, sier hun.

Emilie Joramo ser frem til å starte sesongen og gleder seg til å spille for RBK.  Foto: Bildebyrån

 

Promoterer ny drakt

Rosenborg la ut en video på sine hjemmesider tidlig i april, hvor de presenterer årets drakt for herrene og damene. I videoen er også Joramo med.

- Det er stort å få spille i rosenborgdrakt og den er selvfølgelig veldig fin. Gleder meg til å ta den i bruk, sier hun.Over kan du se videoen hvor Emilie Joramo promoterer den nye drakta for sesongen.

- Hvordan blir det å skulle spille for Rosenborg den kommende sesongen?

- Det er jo noe man har drømt om, og nå sett fram til i lengre tid. Å få være med på etableringen av et damelag med RBK er veldig stort, og det var ikke noe jeg så for meg da jeg begynte å spille for Trondheims-Ørn, sier hun.

Joramo spilte de fleste av kampene i Toppserien i forrige sesong. Hun føler at hun nå kjenner nivået og er tryggere på banen og med laget. 

- Mye var nytt i fjor med ny trener og ny spillestil, men mye har satt seg litt nå. Både relasjoner blant oss spillerne og den nye spillestilen. Jeg håper jeg kan bidra til å skape balanse på midtbanen, og bidra både defensivt og offensivt, med en større trygghet og ro enn i fjor, sier hun.

Tips til kommende fotballstjerner

Rennbyggen mener det er viktig å være kreativ og bruke det man slik situasjonen er nå.

- Triksing og leking med ball for å få bedre ballkontroll er alltid nyttig og viktig for å bli en bedre fotballspiller. Spill mot vegg, spill to og to med avstand ved å bruke ulike utfordringer som touchbegrensninger og om man skal bruke foten, låret eller hodet. Styrkeøvelser med ball, joggetur med og uten ball, det er bare fantasien som setter grenser, sier hun.

Fotballspilleren påpeker at man også kan gjøre flere styrkeøvelser med sekk og fulle vannflasker hvis man trenger tyngre vekt.

- Ellers kan man bruke perioden til å variere treningen litt ved å gå på ski, ake eller lære seg å trikse med en tennisball for eksempel, sier hun.