Kjemper mot de beste i sitt andre år som junior

Maren Aarflot Strandheim og Emma Løkken skal representere Norge i dressurklassene for juniorer under Norwegian Horsefestival i Lillestrøm.

Maren Aarflot Strandheim (18) og hesten Svalegaards Alanya er tatt ut til å representere Norge i dressurklassebe for juniorer under Norwegian Horsefestival i Lillestrøm i februar.  Foto: Helene Gjerde Aamdal

Sport

Maren Aarflot Strandheim (18) med hesten Svalegaards Alanya er av Norges Rytterforbund tatt ut til å representere Norge i dressurklassene for juniorer under Norwegian Horsefestival i Lillestrøm i midten av februar. Også Emma Løkken (16) er tatt ut til å representere i Norge i dressurklassen.

Begge utøverne representerer Oppdal Hestesportsklubb. Stevnet går av stabelen på Norges varemesse og rundt 400 hester deltar på stevnet.

- Det er kjempestas å bli tatt ut. Jeg fikk vite for en-to uker siden av jeg var tatt ut og det var en veldig god følelse å få bekreftelsen. Dette er noe jeg har jobbet utrolig hardt for og som var ett av målene mine for denne sesongen, sier Aarflot Strandheim til Opdalingen.


Sneve hylles - men ikke for sine rideferdigheter

Aminda Ingulfsson Sneve er kåret til årets beste feltrittstrener i Sverige.Ble ny landsmester i dressurridning

Silje Olsberg i Oppdal Hestesportsklubb vant den høyeste klassen med hesten Stall K’s Royal Rolling.

 

Kan vise til gode resultater

Dette er første gangen hun er med på dette stevnet, som også er et internasjonalt stevne. Dette er hennes andre år som junior.

- Hvor deilig er det å nå et mål man har satt seg i forkant av en sesong?

- Det er veldig deilig å starte sesongen så bra. Det er et internasjonalt stevne og i vinter har vi lagt ned mye trening og våre store mål denne sesongen er å få ri i store stevner. At man da klarer å nå et av de målene, viser at man har lyktes med forberedelsene, sier hun.

For å bli tatt ut et slikt stevne som dette, så må man kunne vise til resultater.

- Jeg hadde blant annet et sølv fra NM i fjor, som var nok til at vi ble tatt ut, sier 18-åringen.

- Hvordan vil du oppsummere sesongen du hadde i fjor?

- Den gikk over all forventning. Jeg startet sesongen uten hest og jeg brukte ganske lang tid på å finne en. I mai kjøpte vi hesten som jeg nå rir med og da var målet mitt å få deltatt i NM. Vi startet med distriktsstevne, så landsstevne og deretter elitestevne. Så ble det også NM på oss, sier hun.

- 2019-sesongen var også mitt første som junior. I fjor høst deltok jeg i mitt første internasjonale stevne og der ble også resultatet veldig bra, sier hun.


Emma Løkken skriver norsk ryttersportshistorie

Klarte kvalifiseringen på første forsøk.

 

- Hva for forventningene til stevnet i Lillestrøm og for resten av sesongen?

- Stevnet i Lillestrøm blir mitt første stevne i år. Så jeg satser på at det skal bli rolige og fine runder og at det ikke skal skje noe uventet. Ellers er målet mitt å ha en fast plass på landslaget og å delta i flere internasjonale stevner, sier hun.

God kjemi

De Aarflot Strandheim konkurrerer med, hadde fått trent med hest siden starten på det nye året.

- Du og hesten din må ha et godt forhold?

- Vi har et helt unikt forhold og vi kommuniserer veldig bra. Hun er en helt fantastisk hest og hun stoler veldig på meg. I starten var fokuset på å bli kjent med hverandre og over tid har vi blitt et veldig godt par, sier hun.

- Et stort forbilde

18-åringen er fra Sunndalen. Hun er medlem i Oppdal Hestesportsklubb og bor her på hybel. Hun går også på videregående her i Oppdal. Hun trenes i dag av Louise Almlund Løkken, som er et kjent navn i dressurverdenen.

- Jeg begynte å ri da jeg var 12 år, men jeg satset ikke før i 2017. Så jeg er fortsatt fersk i gamet, sammenliknet med de jeg konkurrerer mot, sier hun.

- Hvordan vil du beskrive hestemiljøet i Oppdal?

- Det er veldig spennende. Jeg er så heldig at jeg blir trent av en utrolig dyktig person, i tillegg til at det er mange som rir for henne. Det er utrolig stort å ha henne som trener, hun er flink til å lære bort, hun setter krav og er et stort forbilde og et idol for mange, sier hun.


Tatt ut til EM for andre gang

Emma Løkken (15) skal ri med flagget på brystet i Italia.