Karrierebeste for Timon Haugan i Kitzbühel

Søndagens slalåm-renn i Kitzbühel ble en solid opptur for Timon Haugan. Haugan endte som nummer 12, noe som er karrierens beste resultat for oppdalingen.

Timon Haugan gjennomførte karrierebeste i Kitzbühel søndag. Bildet er fra Sölden i Østerrike i oktober.   Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sport

Timon Haugan lå som nummer 24 etter første omgang i søndagens slalåm-renn i Kitzbühel. I andre omgang kjørte oppdalingen strålende, og kom i mål til en solid ledelse. Til slutt endte han som nummer 12, det som er karrierens beste plassering.

Haugan fikk skryt av kommentatorene på NRK, som lovpriset hans offensive kjøring i andre omgang.

- Han har klatret seks plasser nå, takket være en offensiv og fin finaleomgang, skrøt de underveis.

- Turte å gi gass

I intervju med NRK etter målgang fikk Haugan spørsmål om hva han selv synes fungerte så bra i finaleomgangen.

- Jeg turte å gi gass og stole på det jeg har gjort på trening, og det fungerer, sa en fornøyd oppdaling.

Haugan fikk også kjenne på følelsen av å sitte i lederstolen i målområdet i et stort renn.

- Det var utrolig artig å komme i mål med en ganske bra ledelse. Jeg fikk ikke sitte i lederstolen så lenge, men det får jeg ta en annen gang, smilte Haugan.

Overraskende norsk fjerdeplass

Det var ikke bare Timon Haugan som fikk seg en stor opplevelse i Kitzbühel. 19-åringen Lucas Braathen leverte en kjempeomgang og ledet med 0,33 sekunder etter første omgang. Han falt tre plasser etter andre, men endte på en meget sterk fjerdeplass, noe som også er karrierebeste for han. Braathen ble med det beste nordmann, sammen med Henrik Kristoffersen, som han faktisk delte fjerdeplassen med.

Norge leverte strålende som lag, og endte med fire løpere blant de tolv beste. I tillegg til Braathen, Kristoffersen og Haugan, endte Sebastian Foss Solevåg som nummer 10.

Daniel Yule fra Sveits vant foran Marco Schwarz fra Østerrike og franske Clement Noel.


Astrid ble nummer to i Marcialonga

Det ble en norsk jubeldag i Marcialonga søndag. Fem av seks pallplasser ble okkupert av norske utøvere, inkludert andreplassen til Astrid Øyre Slind.Tapetserte pallen i slalåm

Alpingruppa imponerte på Bjorli.