Tatt ut til EM for andre gang

Emma Løkken (15) skal ri med flagget på brystet i Italia.

Emma Løkken og hesten Katholm’s Minot er klare for å kjempe mot de beste i Europa, når de skal delta i EM i sommer.   Foto: Katrine Silseth Naas

Sport

Denne uka ble det kjent av Emma Løkken (15) fra Oppdal er tatt ut til Europamesterskapet for children/junior/unge Ryttere/U25 i dressur, som arrangeres i Italia på slutten av juli. Dette er andre året hun blir tatt ut. Hun skal delta med hesten Katholm’s Minot.

- Jeg gleder meg veldig til å skulle delta i EM igjen. Vi hadde en kjempefin tur til Frankrike sist sommer, hvor jeg lærte utrolig mye. I år skal jeg til Italia og jeg håper at jeg kan få gjennomført gode runder og vise at vi har et år med ekstra trening med i bagasjen, sier 15-åringen til Opdalingen.

Hun forteller at det vil bli en lang reise til Italia og at hun nå gleder seg til å holde hesten fit fram til EM starter.

- Vi skal ha en ukes pause i Tyskland i forkant av EM og her skal vi bruke tiden på å trene, venne oss til varmen og å finpusse programmene, sier hun.

- Hva er årets mål i forbindelse med mesterskapet?

- Målet i år er å komme til finalen og å klare å ri så bra som jeg vet vi kan. Vi vant begge klasser på det internasjonale stevnet i Kristiansand i mai og jeg fikk kjenne litt på fomen da, sier hun.

Sesongen så langt for oppdalsrytteren har vært svært positivt. Hun har deltatt i ulike dressurstevner og hun har vunnet samtlige hun har stilt opp i.
Imponerer i dressur-EM

Oppdalsjenta Emma Løkken gjør det godt i dressur-EM i Frankrike.