Mistet EM - går all-in for å vinne konkurransene han deltar i

For Bård Botten er det kun en ting som gjelder.
Sport

Det store målet til Bård Botten dette året var å delta i EM i hinderløype. Men han har vært satt ut av skade de siste månedene og gikk dermed glipp av sesongens store mål.

- Det er selvfølgelig ergerlig å miste det jeg hadde sett fram mot. Men prosessen med å bli frisk har tatt tid, sier Botten til Opdalingen.

Bård Botten har vært satt ut av skade. Nå gleder han seg over at formen er der den skal være.  Foto: Katrine Silseth Naas

 

EM gikk av stabelen forrige helg. Det er ryggen som har satt en stopper for Bottens deltakelse i mesterskapet.

- Det er først nå jeg har klart å gjennomføre løpeøkter uten at det har vært vondt.

- Må lytte til systemet

Botten har vært skadet sliten slutten av mars. Han fikk en skikkelig smell i ryggen, som tok flere måneder å bli kvitt.

- Man må lytte til systemet og gjøre øvelser som vil gjøre den bedre. Jeg har fått god hjelp av fysioterapeuter og det har hjulpet veldig, sier han.

- Hvordan har denne skadeperioden vært for deg?

- Den har vært veldig frustrerende. Vinteren min var veldig bra og det har blitt redningen for at opptreningen har gått så bra. Nå ser jeg lyst på å konkurrere igjen, sier han.

Trives i Sverige

Nå er planen at han skal konkurrere på nytt i Stockholm i august.

- Jeg trives veldig godt i Sverige. Jeg har som mål å ha to konkurranser i Sverige i løpet av en sesong, en tidlig på våren og en på høsten, sier han.

Botten deltok i en hinderløype i Stockholm i mai. Da ble han nummer to i klassen sin.

- Jeg er sånn passe fornøyd med løpet i mai. Jeg elsker å konkurrere, men når du kjenner etter en kilometer at du ikke får opp farten, så blir jeg veldig frustrert. I tillegg fikk jeg veldig vondt i kroppen etter den konkurransen, så den kom nok litt for tidlig, sier han.

Nå har han hatt en god periode med trening. Botten forteller at han har fått trent med god kvalitet og at smertene er borte.

- Det er himmelsk å kjenne at kroppen reagerer slik som den gjør. Det er artig å kjenne at du er i form og at ting fungerer slik som det skal. Jeg gikk glipp av EM og per dags dato har jeg ikke så lyst å delta i VM, som arrangeres i London. Men den lysta kan fort komme, sier han.

Nå ser Botten fram til neste konkurranse, som går av stabelen i august.   Foto: Katrine Silseth Naas

 

- Hva vil bli ditt nye mål for resten av denne sesongen?

- Det er å vinne konkurransene jeg er med på. Å bli blant de tre beste i min klasse er helt suverent, men jeg har ambisjoner om å vinne, sier han.

Fortsatt stor interesse

Det har tidligere vært stor interesse for det Botten holder på med. Når han har deltatt i tidligere konkurranser har det vært folk fra både fjern og nær som har ønsket han lykke til.

- Det er fortsatt like stor interesse rundt det jeg holder på med. Jeg får daglig spørsmål om hvordan det går osv. Det trigger meg litt og jeg synes det er artig at så mange følger med, sier han.

- Hvordan blir sommeren for din del?

- Den vil bestå stort sett av trening. Jeg skal prøve å kjøre to økter om dagen. Variasjon mellom kondisjon og styrke er nøkkelen til suksess, sier han.